dimarts, 28 de juliol del 2015

5 Maasais accepten el repte de la Comapedrosa Skyrace a Arinsal


Aquest passat diumenge van ser 5 els Maasais que van aceptar l’exigent repte de la Comapedrosa Skyrace. Una cursa que formava part del Gran Premi  Inverse Mountain Series i la qual prova s’englobava dins del calendari de les Skyrunners Series d’Espanya i Andorra amb un recorregut de 21 quilòmetres i 4600 metres de desnivell acumulat.

Tot plegat feia preveure que hi hauria un nivell altíssim, doncs els millors corredors de les series Skyrace necessitaven sumar punts per seguir al capdavant d’aquesta classificació. De fet, noms com el de Marc Pinsach, Pere Aurell, Carlos Cera, Ohiana Kortazar, entre d’altres, es deixaven veure entre el llistat d’inscrits on també hi figuraven els Maasais Gabi Rodrígez, Jonathan Quer, Kevin Bonjorn, Oriol Masferrer i Óscar Espanya.


Amb l’imponent Comapedrosa de fons, els diferents corredors van anar-se congregant dins del recinte delimitat per la cursa de cara a formar l’arc de sortida. Els 5 Maasais de seguida es van posicionar a primeríssima fila de sortida, amb els atletes "top" a banda i banda... la qual cosa  feia preveure que la sortida seria a un ritme insostenible.

Com era de preveure, amb el tret de sortida donat per l’Albert Jorquera, els Maasais van haver d’accelerar de valent, dons el ritme de 3:30min/km que havien agafat no era suficient per conservar les posicions abans d’arribar a l’inici del primer corriol.

Després de poc més d’un quilòmetre d’asfalt on es superaven algunes ferradures tot pujant per una urbanització, finalment els corredors van poder accedir ordenadament a l’inici del corriol. Un corriol que ja iniciava amb una forta pendent i que pujaria als corredors al Coll de les Cases a 1958m. A partir d’aquí els corredors es trobaven amb un tram de cresta tècnica amb molta alçada que els duria fins el Pic de les Fonts a 2748m. En aquest punt els Maasais passaven amb bones sensacions. El primer a passar pel primer dels 2 grans pics era en Gabi, seguit de molt a prop d’en Kevin. Posteriorment passava en Jonathan, l’Óscar i l’Oriol.

Arribats al pic, tocava encarar una molt exigent baixada de 800 metres negatius fins la vall perduda del Pla de l’Estany, on es trobava una petita borda i punt a partir del qual es donava inici a la més temuda ascensió al Comapedrosa. Un autèntic mur vertical de 1000 metres de desnivell positiu que es pujava en tan sols 2 quilòmetres de distància sense camí marcat i el qual portava als corredors fins el Pic del Comapedrosa situat a 2942m... una autèntica bestiesa de pujada que venia directament després dels 1300m positius fets en l’ascensió anterior. Els rostres dels corredors eren tot un poema!

Amb el pic del Comapedrosa coronat, els corredors sabien que ja tan sols els quedava una llarga i molt exigent baixada fins al poble d’Arinsal on els esperava la línia d’arribada. Una baixada de poc més de 1500 metres negatius on calia superar un primer tram de crestes seguit de tarteres i corriols pedregosos fins encarar una pista de prop de 2 quilòmetres fins l’arribada.

El primer Maasai a coronar el Pic del Comapedrosa va ser en Gabi, que a pesar de veure’s superat per en Kevin a la baixada del Pla de l’Estany, l’havia pogut donar caça pocs metres abans d’arribar al coll del Comapedrosa a falta de 100 metres per arribar al Pic. Seguidament, com dèiem, passava en Kevin i poc més tard coronava en Jonathan i l’Oriol, doncs l’Óscar havia decidit retirar-se degut a unes molèsties a la cama.

Durant la baixada, en Kevin va poder donar caça al Gabi, que semblava que juguessin a perseguir-se, doncs s’havien anat alternant posicions en varies fases de la cursa, la qual cosa també els havia aportat un grau afegit de motivació.

Com era d’esperar i de molt agrair, la claca Maasai esperava, ansiosa, a l’arribada. El primer Maasai en arribar va ser en Kevin amb un temps de 3:48:17 i com a 47è classificat. Seguidament arribava en Gabi amb un temps de 3:49:57 i com a 49è. En Jonathan finalitzava en 4:25:20 com a 94è i tancava la participació Maasai l’Oriol amb un temps de 4:59:49 i com a 136è en una cursa d’altíssim nivell pel que fa a les característiques dels participants, així com l’altíssima exigència tant a nivell tècnic com de desnivell. Una cursa on varen prendre sortida 235 corredors i on en van finalitzar 184... amb 51 abandonaments.

Enhorabona als 5 Maasais per haver acceptat i complert aquest repte amb molts bons resultats i animar a l’Óscar per tal que es recuperi ben aviat!!



2 comentaris:

  1. Espectacular cursa, molt dura per el desnivell i el terreny tant tècnic! Pero uns paisatges impresionants!Vaig patir com un senglanot...i dient q no repetiria l'any seguent... Ara q ja han passat dos dies ja tinc ganes de tornar a coronar el putu Comapedrosa!!! 🐗🐗🐗🐗🐗

    ResponElimina
  2. Una cursa amb un recorregut espectacular digne d'una cursa que es presenta sota el paraigües de Skyrace. Una cursa top que ja tinc marcada al calendari de l'any vinent!

    ResponElimina

Participa en el bloc i afegeix els teus comentaris: