dijous, 27 d’agost del 2015

El Maasai Martí Gutiérrez, 2on a la marató Quatre Rocs

El passat 23 d'agost el poble de Figerola d'Orcau, al Pallars Jussà, es bolcà de nou en la ja consolidada cursa Quatre Rocs Sport HG. Per quart any consecutiu aquesta vila situada al Prepirineu pallarès s'entregava totalment als corredors i corredores que omplien les tres modalitats de proves d'enguany. Una primera cursa anomenada Sprint i que tenia 10km de distància i 382m de desnivell acumulats per tots aquells que volien iniciar-se al món de les curses de muntanya o simplement volien fer una distància curta però molt ràpida. En segona opció hi havia un trail de 21 km i 1375m de desnivell acumulats que passava per pistes, corriols, pols, fang, aigua i moltes pedres. Una cursa on hi participaren dos companys de Camp4 i segons la seva opinió va tenir poc desnivell. Finalment, a les 8 del matí i després d'haver plogut de matinada es donava sortida a la marató Quatre Rocs, la prova reina que aplegava un centenar i escaig d'atletes, vinguts del Pallars però també d'arreu de l'estat, amb presència de figures d'elit com el corredor de l'equip Ternua i membre de la selecció basca Jokin Lizeaga o l'ultra atleta de Zaragoza Ivan Ramírez. En aquesta prova hi participava el Maasai Martí, campió en la darrera edició i que tornava a Figuerola per quart any consecutiu no havent-se perdut cap de les seves edicions. El recorregut de 42km i 3468m de desnivell acumulat i que unia quatre poblacions de la comarca passant pel pantà de Sant Antoni (el més gran de Catalunya) i per l'estany de Basturs, va començar amb una preciosa volta pel casc antic del poble on el gran grup ja es va trencar i on es van definir les posicions davanteres. Ja des de bon principi Jokin Lizeaga va deixar clar perquè és el 12è del món com a corredor de muntanya i va imprimir un ritme estratosfèric que ningú va seguir. La segona i la tercera posició van ser compartides pel maasai Martí Gutiérrez i l'atleta de Pons Gerard Jové, que van mantenir-se junts fins al quilòmetre 26 al pas per l'estany de Basturs. A partir d'aquí el maasai Martí va augmentar el ritme per arribar a Conques amb un marge de 6 minuts respecte el seu perseguidor. Ja només quedava el darrer ascens fins a Figuerola, passant per la famosa roca del bolet. 5 quilòmetres que servien al Martí per entrar en 2a posició amb un temps de 3h i 41m i rebaixar en 12 minuts el seu temps aconseguit l'any passat.

Felicitar a l'organització i a tot el poble de Figerola d'Orcau per la seva entrega i humanitat, per l'esmorzar a l'arribada, per la barra lliure i per l'entrega de cada un dels responsables de control de pas, avituallaments, avies fent la xocolata o vigilant que no es torrés massa la cansalada, avis tirant cordes pels passos complicats i al Jordi Subarroca director de la cursa.