dimarts, 5 de maig del 2015

Fins a 9 Maasais i un munt de seguidors visiten Roses en un gran cap de setmana de curses i 5 Maasais més participen a la Gualba Trail


Els organitzadors del Trail Cap de Creus, com cada any, aprofiten el festiu de maig per posar data a un gran cap de setmana de curses: dissabte la mitja marató i diumenge la marató.

Com ja es venia anunciant, aquest cap de setmana vindria precedit per una intensa calor que es mantindria constant durant el transcurs de les dues proves. I així ho vam poder confirmar. L’expedició Maasai va aprofitar el festiu per instal·lar-se a Roses i començar a fer pinya plegats. El mateix divendres, el Maasai Martí escalfava motors pel “whats app Maasai” amb un reguitzell de cròniques a peu de recorregut a mode de corresponsal. Tot plegat feia preveure que seria un grandíssim cap de setmana tant pels propis corredors com per les seves famílies i amics que els farien el seguiment.


Arribat dissabte, a les 9 del Matí, en Jonathan Quer i l’Esther Galian prenien la sortida a la mitja marató. Un recorregut exigent de 23 quilòmetres amb un fort desnivell de 2.400 metres acumulats. El seu traçat resultava tècnic i compartiria la part final amb el recorregut que també faria la marató a l’endemà.

Amb el tret de sortida, prop de 500 participants enfilaven muntanya amunt capa Puig de l’Àliga i Puig Alt (sostre de la cursa). Un cop coronat, descendien fins arribar a Cala Jóncols -primera de les cales que calia travessar pel ben mig de la sorra-. Per mitjà del sinuós camí de Ronda, arribarien fins Cala Montjoi, on els esperava tot un seguit de Maasais per donar-los l’empenta necessària per afrontar la darrera pujada al Pla de les Gates, abans de dirigir-se a l’arribada. En Jonathan passava molt còmode i amb molt bones sensacions per Cala Montjoi. La seva posició així ho confirmava i encara va aprofitar la darrera pujada per seguir guanyant posicions i creuar la línia d’arribada com a 23è classificat amb un temps de 2:37:39. Per la seva part, l’Esther patia una miqueta més la calor. Val a dir que la nostra Maasai andorrana es va trobar amb unes temperatures que distaven massa de les que s’havia trobat entrenant al ben mig del Pirineu. A pesar d’això, l’Esther va aconseguir arribar com a 9ª dona i 85ª general amb un temps de 3:06:30.

A l’endemà diumenge, la resta de Maasais es posicionaven a la primera fila de la sortida per iniciar el recorregut de la marató: Xavi Martínez, Pau Castanyer, Francesc Guilana, Ferran de la Varga, Kevin Bonjorn, Roger Costa i Oriol Masferrer. Una marató que va augmentar lleugerament tant la distància com el desnivell respecte de l’edició del 2014 i la qual presentava, enguany, un recorregut de 44,1 quilòmetres i 4.536 metres acumulats repartits en un traçat força tècnic i exigent.

Amb el tret de sortida, els Maasais de seguida van encarar la primera de pujades i la més exigent fins a Sant Salvador (682 metres), per començar a baixar fins la localitat de Selva de Mar i més endavant Port de la Selva (km14) on els esperava la primera trobada amb els seguidors i familiars, així com el primer dels avituallaments i punt de marcatge. Tots els Maasais passarien còmodes per aquest punt i de seguida, tocava enfilar de nou per baixar a peu de cala i tornar a pujar fins coronar Puig Bufadors, d’on es divisava Cadaqués (km27) com el següent punt de trobada Maasai, marcatge i segon avituallament. En aquest punt arribava en Pau, en Kevin i en Francesc junts i contents per estar compartint cursa amb igualtat de sensacions i dins del top 35 dels més de 500 participants. Uns minuts més tard arribava l’Oriol i posteriorment ho feia en Ferran i en Xavier junts i després en Roger -del que recomanem llegir les seves vivències adjuntes més avall-.

Com tots sabíem, a partir de Cadaqués comença la cursa de veritat. Calia enfilar fort fins Puig sa Cruïlla i anar a trobar Cala Jóncols (km32) on hi hauria un nou avituallament. A partir d’aquí el camí de ronda, serpentejant i molt exigent acostava als corredors a Cala Montjoi (km37) on els seguidors i familiars tornarien a trobar-se amb els Maasais que competien i els ajudarien a hidratar-se bé per afrontar la darrera ascensió a Pla de les Gates.

Finalment podem explicar que tots els Maasais van poder ser finishers en totes les modalitats, a pesar de les elevades temperatures amb que es corria i que per sort havien afluixat durant la modalitat de la marató. En Pau finalitzava com a 31è general amb 5:14:00, en Francesc com a 36è amb 5:19:39, en Kevin com a 40è amb 5:25:12, l’Oriol 58è amb 5:39:21, en Ferran i en Xavier com a 104è i 105è ambdós amb 6:07:07 i tancava en Roger com a 159è amb un temps de 6:31:59. Enhorabona a tots els Maasais per la vostra participació i a tots els Maasais que van fer seguiment de la cursa!!!

-Escrit de Roger Costa de recomanada lectura-

També en divendres, el Carles Ametller va participar en la Tuga Trail de Castellolí com a convidat per l’organització. Un recorregut de 17 quilòmetres i 1.650 metres acumulats que en Carles va poder gaudir i completar en 1:35:35 i com a 47è classificat general. Enhorabona Carles!!

Diumenge, una expedició de 5 Maasais representada per l’Eva Moreno, en Joan Barquero, en Carles Ametller (repetia cursa), en David Bartolomé i en Vicens Oms prenia sortida a la Gualba Trail. Un trail que va tenir un regust amarg degut a les nombroses pèrdues de recorregut que van partir la majoria dels nostres Maasais. A pesar d’això, els nostres Maasais van poder gaudir d’un bon entrenament. Enhorabona a tots 5 per la vostra participació i animem als nostres companys de Gualba que de ben segur n'han pres nota i poliran aquests petits incidents de cara a la propera edició.

3 comentaris:

  1. Enhorabona a tots!
    En especial al Roger per la seva estrena en una marató!!!!

    ResponElimina
  2. Com a claca Maasai, he de dir que he passat un gran cap de setmana amb la bona companyia del Jonathan (és clar) i la resta de companys Maasais. Vull destacar el molt bon paper d'en Jonathan a la trail de dissabte del qual me n'alegro moltíssim perquè s'ho està currant molt malgrat les lesions!!!! He conegut a nous Maasais: l'Esther, en Pau i la seva family la qual cosa ha estat un plaer! He compartit el patiment de la Marta i la Júlia perquè en Roger finalitzés la seva primera marató, al qual felicito especialment. I repeteixo, ha estat un cap de setmana genial en tots el sentits!!!!

    ResponElimina
  3. De la Gualba Trail hem après que no és el mateix els ulls d'un que es coneix el recorregut amb algú que no!!! De veritat que ens quedem amb el recull d'impressions i prenem nota per la propera cursa. Merci als corredors i esperem veure'ns en altres curses properes!!!
    Salut

    ResponElimina

Participa en el bloc i afegeix els teus comentaris: