dilluns, 26 de maig del 2014

Un exitós primer entrenament Maasai obert de primavera

Aquest diumenge, tots els maasais tenien una cita amb el primer entrenament obert de la temporada. La quedada s’havia programat per les 9h del matí al ben mig de la Plaça de la Vila. Aviat es va començar a veure un degoteig de maasais, tots ben equipats, que començaven a arribar així com d’altres companys que havien decidit compartir aquest entrenament amb nosaltres tot aprofitant que havíem fet ressò de la convocatòria de l’entrenament.

L’estampa feia goig de veure i es que vam aconseguir citar una cinquantena de membres i companys, convertint-se en la major concentració de maasais que havíem reunit fins aleshores. Tothom aprofitava per saludar-se i gaudir del moment.

Feta la fotografia del grup i sota la mirada dels vianants encuriosits per la marea maasai que havíem reunit, es donava el tret de sortida a l’entrenament tot enfilant el carrer Major amunt per anar a cercar la masia de Can Draper i donar inici a la ruta per Olzinelles. El ritme era ben còmode per tothom, doncs es tractava d’un entrenament per poder interactuar amb aquells a qui no veiem tant sovint i per conèixer a la gent que havia volgut afegir-se a la convocatòria. Els camins i corriols d’Olzinelles van fer-nos gaudir a tots.

Tot corrent, es respirava un clima de satisfacció i d’orgull de grup que tothom, en finalitzar, va comentar que voldria repetir... abans, però, el grup enfilava les pendents sinuoses de les pistes d’Olzinelles i encarava la baixada pel corriol de les passarel·les, que va fer les delícies d’aquells que encara no el coneixien i que duien al grup de retorn a Can Draper.

L’arribada a la Plaça de La Vila va ser igualment divertida... i és que una cinquantena de maasais corrent en grup i ben uniformats no passava desapercebut per ningú. Un gran aplaudiment espontani va donar per finalitzat l’entrenament i després dels obligats estiraments, el grup es traslladava a La Jijonenca per recuperar forces i seguir parlant els uns amb els altres.
Un gran èxit de convocatòria que, se’ns dubte, ningú es voldrà perdre al següent entrenament obert de tardor.



El dia abans,dissabte 24, l'Arnau i en Martí van pujar fins a Planoles per disputar el seu primer Km Vertical emmarcat en la celebració de la Batega el bac. Els dos corredors van estar acompanyats per un altre maasai, en Bernat, qui va pujar fins el cim del Costa Pubilla (2.052m) per animar en els darrers metres de l'ascenció. La prova va començar a les 9 del matí i els atletes van anar sortint en intervals d'un minut. L'ascens de 1.040m en només 4,5km va ser molt dur, amb les pulsacions molt altes en tot moment i pendents del 49% però amb la satisfacció d'arribar al cim i poder gaudir d'unes vistes espectaculars del Taga i del Puigmal. Ambdós maasais van quedar molt ben posicionats.

Un matí curt però molt intens amb una organització de 10 i un esmorzar d'alta muntanya a base de bull, secallona, pa amb tomàquet i tot remullat amb un bon vi de porró.

1 comentari:

  1. Gràcies per la trescada! Com bé dius, un ambient molt agradable que sens dubte s'haurà de repetir...

    ResponElimina

Participa en el bloc i afegeix els teus comentaris: