dijous, 27 d’abril del 2017

La Vall de Ribes XS... una XS amb regust XL

El passat dissabte 22 d'Abril, un dels nostres petits Maasais, en Marc Bonjorn, participaria a la mini XS de la Vall de Ribes que organitzava, gratuïtament, els nostres companys de Ribes de Freser.

En Marc, es va llevar amb ganes de córrer tot sabent que, a l'endemà, seria el seu pare Kevin i el seu amic Jonathan els que suarien de valent.

Ens organitzadors, finalment van decidir una sortida en grup, convocant a totes les edats les quals anaven des dels 6 anys fins als 12 anys. Davant d'aquest panorama, en Marc, acompanyat del seu pare, van decidir posicionar-se al darrere de la fila en previsió que tothom sortiria empès per l'energia descontrolada de l'edat i sabent, per sobre de tot, que cal gaudir d'aquesta afició sense caure en l'estrès.

Amb la sortida resa, en Marc va veure com tothom sortia com un coet i no va ser fins arribar a una pronunciada rampa quan va veure que tots els nens caminaven i va aprofitar per seguir amb el seu trot per pujar fins dalt corrents sense deixar d'animar a tot els que anava sobrepassant.

Un cop dalt, tocava recuperar-se però, lluny d'això, en Marc va donar caça als 4 vailets capdavanters i en una cruïlla, on els nois d'entorn 8 i 12 anys decidien baixar sense seguir les indicacions de l'organització, en Marc seguia amunt empès per les indicacions incessants d'un policia local que controlava el trànsit. En aquest moment, el mateix Marc va adonar-se que es situava en primera posició i no va aturar-se fins creuar l'arribada, molt a pesar que dos nens més grans intentaven donar-li caça insistentment.


A l'endemà, en Jonathan Quer i en Kevin Bonjorn participaven a la Vall de Ribes XS de 25 quilòmetres amb un desnivell de +1595 metres. Ambdós tenien clar que aquells paratges amagaven sorpreses, també avisades pels organitzadors, a banda de la qualitat del desnivell.

Durant el posicionament en la sortida, els dos Maasais van trobar-se a la Maasai Núria que, per sorpresa, va començar que participava en la modalitat de 10 quilòmetres i +500 metres de desnivell.


Amb la sortida presa, els Maasais de seguida van enfilar cap amunt, on els esperava una primera ascenció de +800 metres de desnivell per arribar a l'esperada "sorpresa"... una baixada pel ben mig d'una pineda vertical on els organitzadors varen veure's obligats a instal·lar-hi una corda d'uns 50 meres per poder supear la part més pronunciada. Va ser just en aquest punt on en Kevin va decidir tirar pel dret i agafar uns meres de distància amb el seu amic Jonathan, el qual l'havia estovat de valent a la pujada.

Amb el past dels quilòmetres i arribant a la població de Queralbs on els esperava una claca Maasai, ambdós mantenien aquesta petita distància entre ells, a la vegada que anaven guanyant posicions en la classificació general.

Finalment, i després de 2h 55min en Kevin i 2h 56min en Jonathan, aconseguien creuar la línia d'arribada sota una gran sensació de satisfacció conjunta i havent gaudit moltíssim d'un fantàstic i molt recomanable recorregut.

La Núria, per la seva part, finalitzava en zona de podi en la seva categoria.

Enhorabona a tots els Maasais per gaudir de la natura i per portar l'esperit Maasai, amb orgull, arreu el territori.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Participa en el bloc i afegeix els teus comentaris: