divendres, 14 d’abril del 2017

El Comandant del Montseny, en Pau, s'imposa a Alella

El passat diumenge 9 d'Abril es donava el tret de sortida a la segona prova de les xtrail series de Taymory a la població d'Alella.  Aquesta comptava amb la presència de tres maasais. L'Hicham, que disputaria la distància curta i els maasais d'Arbúcies Pau i Jordi que correrien la llarga de 26km i 1500m de desnivell positiu. Una cursa dura que posaria a prova tots els participants.

A les 8:30 es donava la sortida a la prova llarga i ben aviat els nostres representants es posaven al capdavant. El primer kilòmetre i mig transcorria pels carrers de la població maresmenca, i ràpidament enfilaven la pujada més llarga de tot el recorregut. 3km amb +400 que començaven a entreveure que podia ser un gran dia per en Pau, el comandant del Montseny, que ja se situava tercer al coronar el primer cim. Després de rodar sol durant uns kilòmetres se situava molt a prop del segon classificat i començava un estira i arronsa fins que al km 18, en ple descens, el maasai arbúcienc posava una marxa més i deixava enrere situant-se com a segon classificat i així arribaven els últims kilòmetres esforçant-se al màxim per no perdre aquesta privilegiada posició. Però la cursa encara no havia acabat i faltava el millor. Després d'una última pujada i un descens on en Pau va donar el millor de si mateix i va treure totes les forces que li quedaven, el corredor que encapçalava la cursa fins el moment, va cometre una errada en l'últim kilòmetre i es va confondre en un encreuament, cosa que va permetre que cantéssim la primera victòria del comandant del Montseny traient-li 20s al segon classificat i acabant la cursa amb un temps de 2h 27minuts i 24segons. Una victòria que arribaria amb suspens ja que al creuar la meta en Pau pensava que havia arribat en segona posició i va ser llavors quant va creuar la cinta i li van comunicar que era el vencedor.

L'altre Maasai, en Jordi Vicens, en “Varni” pels amics, acabaria la prova amb una meritòria 16a posició després de 2h i 47 minuts acabant com a 4t veterà i l'Hicham acabaria la distància curta en 8a posició i 1r juvenil després d'1h i 30minuts. Gran representació maasai a la població d'Alella.
Enhorabona a la organització de les xtrail series de Taymory, que una vegada més organitzaven una gran cursa. Tan per recorregut com per organització.