dilluns, 13 de març del 2017

El maasai Martí estrena temporada amb una segona posició al Camí dels Ibers.

El diumenge 12 es donaven cita en aquesta ja emblemàtica prova que es disputa cada principi de març a la veïna localitat de la Roca del Vallès. En aquesta 5a edició, prop de 500 corredors i corredores van participar de les dues i renovades proves que presentava aquesta magnífica organització. Una cursa rapidíssima de 20km i 800 metres positius i una de més llarga de 30,5km i 1300 metres positius que servia per inaugurar la lliga catalana de curses de muntanya. En el recorregut llarg prenien la sortida el maasai Carles Ametller i el Marti Gutiérrez. El petard ressonava i una primera volta pel poble recol·locava els corredors, una rampa duríssima feia de sedàs i deixava que s’escapessin Rubén Hernàndez, guanyador de la cursa de muntanya de Girona i Hostrailric, en un estat de forma molt alt i el maasai Martí. Els dos van imprimir un ritme altíssim durant bona part del recorregut però sobretot durant la primera part fins l’ascensió al Turó Gros de Cèllecs. El maasai, que arrastrava molèsties al bessó ja que ha prioritzat l’esquí de muntanya en comptes del córrer, va acusar el ritme alt i el cansament va fer-se palès a partir del quilòmetre 25, on el primer classificat va anar augmentant la distància que li va permetre poder entrar a dos minuts de l’atleta de Sant Esteve que ho feia en 2h i 27min. Vuit minuts més tard entrava el tercer classificat juntament amb l’atleta d’Inverse Roger Tarrés. El maasai Carles Ametller entrava a meta amb un bon cronòmetre de 3h i 13 minuts. En dones, Eli Gordón no donava cap treva i s’enduia la victòria de forma clara i contundent entrant la 12a de la general amb 2h 44min. Els i les atletes valoraven molt positivament la sempre atenta i meticulosa organització del Camí dels Ibers, cursa que enguany, i com és habitual, repartia el seus ingressos a la fundació d’ajuda oncològica del Vallès.