dimarts, 7 de febrer del 2017

La Temporada comença a agafar embranzida i l’arbucienca Eva Montero ho celebra amb una 2a posició.

Tot i ser a l’equador de l’hivern, aquest cap de setmana es presentava atapeït pel què fa el calendari maasai. Dissabte es donava el tret de sortida a la Ultra Montnegre al pati de casa. El diumenge alguns maasais viatjaven fins a Canet d’Adri a disputar la concorreguda Rocacorba i, sense deixar el Vallès Oriental, alguns desventurats decidien rostir-se les cames corrent la mítica mitja marató d’asfalt de Granollers.

La mitja de la UTMC començava a les 10 amb una bona temperatura. L'any anterior feia molt més fred i dos anys abans fins i tot s’havia corregut amb neu en algunes parts del recorregut. Aquest any el traçat era el mateix del 2016 a excepció d'un tram al principi que es va canviar per evitar aglomeracions. A la línia de sortida es plantaven els maasais l'Hicham, el Dídac Purtí, el David Bartolomé, l'Enric Sarrado i l’Arnau Llop. Només sortir l'Hicham marcava el ritme de la prova juntament amb el corredor Andorrà Guild Dodo. Més enrere es col·locava el Didac i una mica més enrera el David, l'Enric i el gran dels Llops, l'Arnau. Al kilòmetre 7.5 s'arribava al punt més al de la cursa, el Santuari del Corredor. El grup d’atletes ja s'havia estirat i s'havien anat definint les posicions. Després de passar per aquest conegut punt els corredors es trobaven un corriol amb una baixada força pronunciada per tornar a fer una altra pujada. Corriols i trams de pista s'anaven alternant per encarar l'últim ascens. Aquí l'Hicham arribava en segona posició però un error de marcatge (sembla que algú va treure algunes cintes) va fer que es perdés i tornés a la cursa en sisena posició.
Malgrat això els resultats dels Maasais van ser molt bons. El Dídac acabava 4rt (2n junior), l'Hicham 6è (3r junior), l'Arnau 7è (1r senior), l'Enric 11è (3r senior) i el David 22è.
Quan aquest 5 valents arribaven a meta uns altres encara més agosarats ja portaven una bona quilometrada a l’esquena. Els maasais Enric Marquès, el Bernat Llop i l’Òscar Espanya participaven a la Ultra Trail de 112 quilòmetres i gairebé 6000 metres de desnivell positiu. Una autèntica proesa tenint en compte que es disputava a plena serralada litoral.

El Maasai sabadellenc Enric Marquès s'enfrontava a la prova, la seva primera cursa de més de 100km, amb l'únic objectiu d'acabar, després del seu últim abandonament a la Ultra de Collserola el novembre passat, per culpa d'un refredat. Va decidir no sortir gaire fort, situant-se en una 32a posició al pas per el primer control, però va poder mantenir un ritme constant durant tota la cursa, i poc a poc va anar escalant posicions fins situar-se 17è a meitat del recorregut, i arribant en una meritòria 16a posició de la general i 8è de la categoria, amb un temps de 14h04min. Un minut darrera seu entrava el maasai Òscar i gairebé una hora més tard el petit dels Llop. Aquests dos darrers grans especialistes en llarga distància i que valoraven molt bé aquest inici de temporada.

El dissabte i després de forces mesos sense aventurar-se a fer cap cursa de llarga distancia, els Maasais Xavier Barceló i Kevin Bonjorn varen decidir formar parella i competir plegats a la nova edició de la Marató de Rocacorba.  Enguany, la distancia de la modalitat per parelles va allargar-se fins els 38 quilòmetres i els +2.000 metres de desnivell positiu.

En un entorn magnífic, els de Klasmark ho van tenir senzill per trobar un grandíssim recorregut on el 90% de la distancia estava formada per sinuosos corriols de muntanya, convertint-se en una cursa tècnica i més lenta de l’habitual.
Puntuals, al so d’un coet, es donava la sortida de la cursa. Aviat els nostres maasais varen prendre posicions intermitges deixant que la part davantera, formada per parelles d’elit com la dels guanyadors Èric Moya i Adrià Canimas marxessin al seu aire.
Durant tota la cursa, tal i com ens van explicar els nostres protagonistes, Xavier va haver d’ajudar anímicament a Kevin, qui va acabar pagant un excés d’esforç fruit del fort ritme de Xavier.
Finalment, però, ambdós varen arribar plegats a la meta i van valorar la cursa com una opció de garanties a l’hora d’incloure-la en la propera temporada.

Paral·lelament els maasais Eva, Varni, David i Ferran participaven a la trail de 21 quilòmetres i 800m de desnivell positiu. La gasela d’Arbúcies que partia, segons alguns mitjans, com alternativa al triomf, va treure la seva millor cara i com ja va sent habitual amb els maasais arbuciencs, va lluitar fins al final per assolir una impressionant segona posició.

Els maasais donem per encetada la temporada i us animem a la CRONOESCALADA MAASAI que tindrà lloc el diumenge 12 a les 9 del matí des del Pont Trencat de Sant Celoni. T’esperen 5km i 500 metres de desnivell per celebrar que TOT està per fer i TOT és possible.