diumenge, 2 d’octubre del 2016

El maasai Jonathan 12è a la cursa de muntanya de Montmaneu

El passat 25 de setembre, a la Granja d’Escarp (Lleida), es donava el tret de sortida a la cursa de muntanya d’Aiguabarreig a Montmaneu. Aquesta era la última prova del circuit TRS d’enguany. Els senders per on transitava la prova eren molt amables i entretinguts, ideals per córrer. No està exempta de duresa i podem dir que es tractava d’una prova de molta velocitat, ja que la seva distancia, 24,5 km, i el seu desnivell, 854 metres positius, permetien agafar velocitat sense deixar de banda el desnivell. Les vistes sobre el riu Ebre i Cinca eren espectaculars i com a colofó final, la pujada fins al cim del Montmaneu, considerada com l'elevació en forma de muntanya més elevada del Segrià.

El nostre company Maasai Jonathan Quer participava juntament amb dos companys més (en Ruben Casals, on en la modalitat junior ja tenia el títol a la butxaca i, l'Alex Salinas que no s'hi jugava res, però que no venia a passejar-se).

La sortida es realitzà pel centre del poble on ràpidament, els nostres companys, van agafar un corriol amb fort pendent de pujada que aviat els recompensaria amb unes privilegiades vistes de la conca del riu Segre, amb el magnífic Aiguabarreig i el pantà de Mequinensa de fons. Un cop van deixar el corriol, van agafar la pista que els hi va permetre agafar més velocitat. La cursa es començà a estirar i, el maasai Jonathan, poc a poc va anant guanyant posicions situant-se entre els 12 primers. Per darrera, però, el seguien un grupet de 5 corredors que van fer que no es pogués adormir en cap moment. Un cop van agafar el corriol que puja fins al sostre de la prova (Montmaneu), l’organització aprofità per apuntar el dorsal i, d’aquesta manera, poder verificar que tothom passés per aquest punt.

A partir d'aquí uns constants puja i baixa alternats amb corriols tècnics i trams de pista rapidíssims van fer que el grup que anava per darrera es fragmentés i, nomes a l'estela del Maasai, un corredor, a uns 200mts, va quedar amb possibilitats de poder-li prendre la posició.

Finalment, en Jonathan fa l’arribada a la població de la Granja d'Escarp en una magnifica 12ena posició i un temps de 2:13:51. Felicitats maasai!