dimarts, 6 de setembre del 2016

El maasai Martí guanya la mitja marató de muntanya del Replà.

L’atleta del Baix Montseny s’endú la victòria, estableix nou rècord i torna a liderar el Circuït de la FEEC.

La penúltima prova del Circuït Català de Curses de Muntanya de la FEEC reunia a 175 corredors a la localitat planenca de l’Alt Camp. Tres circuïts obrien la cinquena edició d’aquesta prova. Un de 5 km per a iniciats al món de les curses de muntanya, un de 13,5 km i 700m de desnivell positiu i la prova reina, una mitja marató de muntanya amb 1032m de desnivell positiu. El maasai Martí hi participava ja que es tractava de la penúltima prova del circuït. Després de l’obligada retirada en la marató de la Ribalera per problemes al menisc fet que li provocà la pèrdua de la primera posició de la lliga el maasai es veia obligat a aconseguir un bon resultat per seguir viu en aquesta competició.

Els corredors rebien les primeres pujades de termòmetre a les 8 del matí i la jornada es preveia amb temperatures altíssimes. A les 9 s’iniciava la prova i ja només sortir, un primer grup liderat per Luisma Mas, Eloi Borràs del Borges Trail i el maasai Martí marcaven un ritme alt amb la intenció de rebaixar el temps de 2h 1min aconseguit pel guanyador de l’any passat. A l’alçada del km 5 i després d’haver fet les primeres pujades, l’atleta del Borges es despenjà cedint el liderat de la prova al Luisma Mas del CLUB PATXANGUERUS D’ALFORJA i el maasai de Sant Esteve de Palautordera. Aquest, en un tram de fortes pujades, va decidir fer un canvi de ritme i mica en mica va anar deixant despenjat al seu perseguidor, arribant amb un bon temps al sostre de la prova, el Replà de Sant Ramón.

Ara només calia baixar el més ràpid possible i fer unes quantes rampes més per intentar aconseguir l’objectiu, baixar de les dues hores. Sota un sol esgarrifós tractant-se del més de setembre, l’atleta del Baix Montseny creuava la meta amb 1h 54’ 59’’ batent el rècord de la prova i tornant a recuperar el liderat del Circuït Català. La darrera prova es disputarà el 6 de novembre a casa, a Sant Pere de Vilamajor, en el 4rt Trail Fem Suí, organitzat pel Club excursionista Caminaires de Vilamajor i on els Montseny Maasais us convidem a gaudir d’aquesta cursa tant bonica, organitzada per una entitat i sense ànim de lucre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Participa en el bloc i afegeix els teus comentaris: