dimarts, 31 de maig del 2016

El maasai Martí, segon a la marató "Cames de Ferro" del Puigsacalm

Una Vall d’en Bas ruixada pels xàfecs nocturns rebia els prop de 400 corredors que participaven en la segona edició de la “Cames de Ferro” organitzada pel GRUP EXCURSIONISTA CULTURAL I ALPINISTA (GECA) de Sant Esteve d'en Bas, una entitat clàssica dins el món excursionista català. Enguany tres recorreguts exigent completaven una edició en què tots els guanys eren destinats a la investigació a la Vall d’Hebron. Una prova a l’abast de tothom de 10km, una més exigent que s’enfilava fins al mític Puigsacalm de 21km i la prova que dona nom a l’esdeveniment la marató “Cames de Ferro” que com el seu nom indica els 42 km i 3000m de desnivell positiu et poden deixar les cames, no sé si de ferro, però si dures com una pedra.
El maasai Martí hi participava ja que es tractava de la 3a prova puntuable pel Circuït Català de Curses de Muntanya de la FEEC, competició que fins a dia d’avui lidera l’atleta de Sant Esteve de Palautordera. Un recorregut molt exigent amb una primera part ràpida procedida d’un ascens vertiginós a l’emblemàtic Puigsacalm posava les coses al seu lloc. L’Adrià Canimas anava agafant distància amb el maasai Martí intentant trepitjar-li els talons i un grup perseguidor que anava patint variacions en les posicions. A la meitat del recorregut, en un control festiu i ple de jovent cuidant els atletes, el Martí va sentir unes fortes molèsties al genoll dret que van fer-li plantejar la possibilitat d’abandonar. No obstant 5 km més enllà, unes noies que custodiaven un control li van donar un ibuprofè que va ajudar a mantenir la segona posició fins a meta. El Martí va entrar en 4h i 45min rebaixant el temps de l’actual campió, en Robert Masó, amb 13 minuts, objectiu inicial que s’havia plantejat. A dia d’avui el maasai santestevenc continua liderant la competició a l’espera