dilluns, 9 de maig del 2016

El maasai Martí revalida el títol del Camí de retirada republicà en la Molló Trail 2016



Un any més la població ripollesa de Molló celebrava la seva cursa encetant una tercera edició on els seus protagonistes van haver de desafiar la pluja, la boira i el mal temps en general. Un dia abans de la prova, des de l’organització, s’anunciava l’escurçament de la prova reina  (47km) que va ser liderada en tot moment pel basc Jon Erdalde, deixeble del gran corredor  de muntanya Jokin Lizeaga.
En la modalitat curta de 33 km i 1800 metres de desnivell positiu hi participava el maasai Martí Gutiérrez, actual campió i que trepitjava terres ripolleses per intentar revalidar el títol i millorar el temps de la darrera edició.
A les 8 del matí, sota un fi plugim, els atletes engegaven motors i enfilaven fins al Coll d’Ares, indret més elevat de l'antic i trist camí de retirada, on més de 90.000 refugiats republicans van haver d’abandonar el Principat per buscar refugi  a la Catalunya nord i terra enllà. El primers corredors travessaven aquest històric coll amb el maasai Martí liderant la prova i serpentejant una ràpida baixada de 7 km fins a la població de Prats de Molló. A partir de la localitat Vallespirenca els atletes encaraven una llarga pujada de 9km i 1000m de desnivell, històrica ruta de les
Carboneres, fins a la Torre del Mir, antic punt estratègic de control fronterer i indret panoràmic on, per culpa de la densa boira, no es van poder divisar unes espectaculars vistes del Costabona i el Canigó.


A partir d’aquest punt quedava una altra llarga baixada per prats enfangats fins al petit poble d’Espinavell, també antiga ruta de Transhumància i on els corredors arribaven als 27 km per encarar els darrers 6 km de pujada fins a Molló. En Martí va passar primer per Espinavell on va parar a beure una mica i sortir escopetejat per intentar baixar de les 3h i superar les 3h 10 minuts de l’any passat. Al final, entrant pels carrerons xops del poble de Molló, el maasai va parar el cronòmetre en 2h 59minuts, mostrant-se content pel temps aconseguit i amb ganes de seguir millorant.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Participa en el bloc i afegeix els teus comentaris: