dilluns, 7 de març del 2016

Gran presència maasai en la 4a edició dels Íbers

Un total de 8 maasais es van desplaçar des de diferents indrets del Baix Montseny per participar en la 4a edició d’aquesta ja clàssica prova que es disputa a la veïna Roca del Vallès. 500 eren els participants que engreixaven  les dues proves, la marató i la mitja marató. La primera donava el tret de sortida a les 8 del matí i eren tres els maasais que hi prenien part, el Quicu Bruguera que revalidava la segona posició aconseguida l’any passat, el Ferran de la Varga que també repetia i l’Ignasi que s’estrenava en aquesta 4a edició. Quan aquests tres atletes portaven una hora de rellotge i el Ferran semblava haver-se recuperat d’unes molèsties al tibial, s’iniciava la segona prova de la jornada, la mitja marató. Un total de 300 participants hi prenien part i entre ells un bon grapat de maasais. El Diego,en Xavi, en Vicenç, en Gabi, en Martí i en Ricard Ametller que per un dia canviava de paper i deixant la càmera a casa afrontava els 22km i els 1000m  de desnivell positiu amb moltes ganes de fer-ho bé i gaudir d’un matí fresc però amb un sol reconfortant. Entre tots aquests una figura clau, el maasai Tete, que no va dubtar en llevar-se d’hora i venir a animar entre corriols i alzinars.

Després del tret de sortida i d’una primera pujada empinada, les posicions van anar quedant clares. Al capdavant el Martí marxava sol des d’un inici seguit dels atletes Arnau Ansó i el triatleta Jordi Bonet. Molt aprop el maasai Gabi els hi seguia l’estela avançant  a corredors com Pakito Pérez que partia coma favorit de la prova. Esglaonadament anaven  passant tots els maasais amb molt bones cares i gaudint d’un primer trencacames que culminava al capdamunt del Turó Gros de Cèllecs a 527 metres i on els atletes iniciaven uns altres 9 quilòmetres de baixades tècniques i de falsos plans que malmetien molt les cames. El primer en creuar la línia de meta va ser el maasai Martí Gutiérrez amb 1h i 41 minuts destacant la bellesa del recorregut i l’amabilitat dels voluntaris i voluntàries. 5 minuts més tard entraven el segon i tercer classificats i molt a prop el maasai Gabi que es proclamava primer classificat veterà. En Tete que havia fet mans i mànigues per dur a terme un bon seguiment de la cursa i anar informant els demés maasais, anava veient arribar a cada un dels atletes, entre ells el Vicenç, en Xavi, en Diego i en Ricard, que va declarar preferir estar darrera la càmera. Abraçades i comentaris de la cursa per fer temps i esperar l’arribada dels maratonians Quicu, Ignasi i Ferran. Tots ells coincidien en destacar un recorregut ràpid i corredor.


Des dels maasais volem recomanar aquesta cursa que enguany celebrava la seva 4a edició pel seu recorregut variat i ben senyalitzat, pel centenar llarg de voluntaris que aporten l’ànima de la prova i per la organització que cuida tots els detalls, fins i tot la opció de demanar o no samarreta. Evidentment el nostre màxim suport tractant-se d’una prova esportiva que es disputa a la comarca i que no persegueix l’insensible negoci de la muntanya, aportant els seus guanys a causes solidàries i col·lectives.     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Participa en el bloc i afegeix els teus comentaris: