dimecres, 24 de febrer del 2016

Podis al Circuït Català, Maratest i Xtrail Sèries

Aquest diumenge 21 de febrer era el tret de sortida per la primera prova del Circuït Català de Curses de Muntanya de la FEEC. La competició que consta d’un total de 6 proves per arreu del país, iniciava el seu recorregut amb la 4a edició de la cursa Eramprunyà. Amb sortida i arribada al poble de Gabà, els atletes, un total de 150, havien de recórrer 23 km i 1200m de desnivell positiu, enfilant al castell d’Eramprunyà, edifici gòtic que dona nom a la cursa i endinsant-se al parc natural del Garraf per tornar a fer un descens trencacames fins a tornar a arribar a la ciutat gavanenca. Dos maasais, el jove Agustí Isún i en Martí Gutiérrez participaven amb moltes ganes de disputar la prova. Ja des d’un inici un primer grup encapçalat pel Martí i l’atleta de cros Pol Rodríguez trencava el grup capdavanter per marcar un ritme molt alt de pujada al castell (km5), de ben a prop l’Agustí, que participava com a júnior, es situava en la 5a posició general a un bon ritme. La cursa, molt mal senyalitzada en tot el recorregut en general va jugar una mala passada als dos primers classificats, en Pol i en Martí ja que a l’alçada del quilòmetre  15 es perdien durant 3 quilòmetres i eren atrapats pel grup perseguidor. Prement  les dents van tornar-se a posar en primera posició fins arribar a meta, on amb un gest d’esportivitat  decidien entrar junts agafats de la mà. Paral·lelament l’Agustí perdia tota possibilitat d’obtenir un bon resultat perdent-se  també durant 5km i acabant en una malaurada 24a posició i 2on de la seva categoria.
Malauradament els dos corredors han destacat la mala senyalització del recorregut com la negativa de la FEEC d’atorgar la primera plaça compartida al maasai Martí i a Pol Rodríguez. Segons la FEEC hi ha d’haver un primer i un segon fent cas omís a les explicacions dels dos atletes que segons sembla seran els favorits que es disputaran el campionat.

Paral·lelament altres maasais disputaven diferents proves. Per una banda El Jonathan Quer, la Sílvia Puigtió  i l’Oriol Masferrer encaraven la Maratest a Badalona. Una prova plana de 30km  d’asfalt que serveix per posar-te apunt de cara a la disputa d’una marató. Aquesta va ser la voluntat del Jonathan i l’Oriol que s’estan preparant la prova reina de Barcelona, en canvi per la Sílvia va ser l’excusa perfecta per entrenar de cara a la Trailwalker d’enguany amb qui comparteix, curiosament, equip amb els maasais Oriol, Jonathan i Karre.  (http://trailwalker.oxfamintermon.org/ca/equipos/ficha/BCN2016/G93/montseny-maasais)

Per altra banda els maasais Pau Castanyer, Ignasi i Oriol Castanyé començaven la jornada a Mataró en el tret de sortida a les xtrail series de taymory. Una sèrie de 4 curses que començaven a la capital del Maresme  amb una distància de 28k i 1200m de desnivell positiu. La cursa de Mataró començava a les pistes d'atletisme però ben aviat ja s'endinsava cap al parc forestal on s'enllaçaven corriols rere corriols. Amb un puja i baixa continuu la cursa es va fer molt ràpida i exigent i on no es podia baixar el ritme sinó volies perdre un grapat de minuts. Al final el Maasai arbucienc Pau Castanyer creuava la linia d'arribada després de 2h37min i en la 20a posicó. L’Ignasi entrava a meta amb 2h i 50 minuts i l’Oriol Castanyé ho feia en 2h 30 minuts. 

Felicitats a la organització i als responsables de triar el recorregut que pràcticament en la seva totalitat transcorria per corriols. Si les altres tres curses son similars, ens ho passarem molt i molt bé. Ara el proper més de maig ens espera la segona cursa a Alella. Esperem que el Pau torni a fer una bona cursa com aquest cap de setmana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Participa en el bloc i afegeix els teus comentaris: