dimarts, 7 de juliol del 2015

11 Maasais i 3 podis en l’estrena del Trail Les Fonts del Montseny i 1 podi a la Moonrunning


De nou els nostres Maasais ens han presentat un grandíssim cap de setmana en el que han estat 4 els podis assolits en un total de dues curses.

Aquest dissabte al vespre, l’Eva Moreno i l’Arnau Llop es desplaçaven a la localitat de Sant Andreu de LLavaneres per participar en la segona edició de la Moonrunning. La primera edició havia estat organitzada a Mataró, mentre que aquesta segona canviava de localitat per afegir, a les curses de 5 quilòmetres i 10 quilòmetres d’asfalt, un circuit de muntanya de 14 quilòmetres amb prop de 1200 metres de desnivell acumulat. La cursa començava a les 21:33, després de que les dues altres modalitats d’asfalt s’haguessin iniciat. De seguida els participants començaven a enfilar per camins i corriols frontal al cap, direcció al Montalt, el cim més alt de la zona. A partir d’allà, un llarg corriol de baixada per tornar a trobar pista fins l’arribada.

Els primer dels dos Maasais en arribar va ser l’Arnau amb un magnífic temps de 1:12:24 i coma 15è classificat general. Per la seva part l’Eva finalitzava amb un rapidíssim 1:15:58, temps que la faria pujar al calaix més alt del podi com a primera en modalitat femenina general i molt ben posicionada en la classificació general. Us donem l’enhorabona per aquesta cursa nocturna !!


A l’endemà, i sota la confirmada xafogor que es preveia i que més tard van certificar els nostres Maasais, es donava cita a la localitat gironina de Viladrau, la primera edició del Trail Les Fonts del Montseny. Un trail que ja es feia preveure que seria molt dur, no tan sols per l’onada de calor que envaïa el nostre territori sinó perquè eren més de 750 els participants que prendrien sortida en les dues modalitat en que es formava aquest trail.

En total van ser fins 11 els Maasais que hi ha participar. En la modalitat curta de 17 quilòmetres i 2100 meres de desnivell acumulat hi participava la Núria Garcia, l’Isa Hurtado, la Sònia Hurtado i en Xavier Barceló. En la modalitat llarga de 26 quilòmetres i 3050 metres de desnivell acumulat hi participava, en Martí Gutiérrez, en Xavier Martínez, en Joan Barquero, en Daniel López, en Carles Ametller, en Roger Costa, i en Ferran Pérez.

Els primers a prendre sortida va ser els de la modalitat llarga. Puntuals a les 9:00h i sota una ja amenaçant calor iniciaven el recorregut que els faria voltar una mica més que en la modalitat curta abans de la 1ª coincidència de recorreguts.

Vint minuts més tard, a les 9:20 sortien els Maasais de la cursa curta. Aquesta modalitat els dirigia més directament a l’Ermita de l’Erola, punt on s’iniciava la part més dura de l’ascens fins el primer dels esglaons situat a Sant Segimon.

Aquest va ser un dels punts comentats en finalitzar la cursa, doncs la confluència de traçats en l’inici de la pujada feia preveure, i així ens ho van confirmar, que els més ràpids de la cursa curta es veurien ensopits per gran part dels participants de la cursa llarga, havent de demanar pas constantment degut a la diferència de ritmes entre uns i d’altres.

Des de Sant Segimon, ambdues curses seguien compartint traçat i caldria enfilar-se fins a Sant Miquel dels Barretons on esperava un primer grup de suport Maasai que els animava i informava al grup, a través del “WhatsApp”. 

Arribats a aquest punt les curses seguien un espectacular corriol fins el nou punt de bifurcació on la cursa curta aniria a buscar el Turó Gros del Pujol (1574m) tot passant-hi pel costat, mentre que els corredors de la cursa llarga passarien fregant el cim del Matagalls i descendien fins el coll de Joan passant abans per coll Pregon. Poc més endavant les curses es tornarien a compartir traçat de baixada fins l’arribada. Aquest fet també va causar l’efecte a la inversa on ara eren els corredors més ràpids de la cursa llarga els que veien com havien de demanar pas constant als corredors més ressagats de la cursa curta.

Ja a l’arribada, els esperava una forta pendent que exigia a tots els corredors un darrer esforç abans no encaraven una línia meta molt ben preparada i amb molt d’ambient, digne de les millors curses. Novament, els Maasais que esperaven a l’arribada van poder constatar els magnífics resultats que anaven obtenint els companys en cursa. 

En distància llarga en Martí Gutiérrez entrava com a 3r classificat general amb un temps de 2:40:15, en Carles Ametller com a 21è general amb 2:59:45, en Joan Barquero com a 26è amb 3:05:28, en Ferran Pérez com a 29è amb 3:08:27, en Daniel López com a 35è amb 3:13:58, en Xavi Martínez com a 107è amb 3:39:49 i en Roger Costa com a 114è amb 3:42:18.

En la distància curta el primer Maasai en creuar l’arribada va ser en Xavier Barceló com a 7è general i 1r veterà amb 2:07:33, seguit de la Núria Garcia com a 45ª general i 3ª en categoria femenina amb 2:35:22, la Sònia Hurtado com a 92ª general i 11ª femenina amb 2:51:27 i l’Isa Hurtado com a 162ª general amb 3:11:49.

Enhorabona a tots aquests Maasais que li van plantar cara, amb tants bons resultats generals i particulars, a aquesta onada de calor!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Participa en el bloc i afegeix els teus comentaris: