dimecres, 1 de juliol del 2015

El Maasai Marçal Joan Llaó finisher a la Ronda dels Cims de 170Km

Aquest cap de setmana es caracteritzava perquè varis dels nostres Maasais es desplaçaven a Andorra per participar en dues de les 5 modalitats que presenta l’Andorra Ultratrail.

Com ja va succeir l’any passat, van ser varis els Maasais que van peregrinar al país Andorrà per tal de deixar l’empremta Maasai el més amunt possible.

Per una banda, en Marçal Juan Llaó iniciava, el divendres a les 7:00 del matí, el que es considera una de les proves d’ultraresistència més exigents que hi ha dins del panorama mundial. Aquesta modalitat constava d’un recorregut de 170 quilòmetres amb un desnivell acumulat de 27.000 metres i la qual transcorre per una alçada mitja per sobre dels 2.000 metres i en el que s’han de superar fins un total de 16 pics o ports per sobre dels 2.400 metres. Sens dubte una competició només apte pels "cracks" i en la qual el percentatge d’abandonaments acostuma a ser força elevat i és que... què no pot passar-te en 170 quilòmetres??? ... fatiga, llagues, sobrecàrregues...


El nostre Maasai Marçal es va convertir en el primer dels Maasais que va aconseguir creuar la línia d’arribada, proclamant-se com a flamant finisher de la Ronda dels Cims amb un temps de 51 hores i 28 minuts i com a 71è classificat general.


A l’endemà, tocava participar a la Marató dels Cims que també forma part del circuït de proves que s’emmarquen a la Andorra Ultratrail. En aquesta ocasió serien 5 els Maasais: Ferran de la Varga, Ignasi Fernández, Cristina Bernabé i la Maasai andorrana Esther Galian els que hi prendrien sortida.

En aquesta modalitat els Maasais també haurien d’enfilar-se ben alt i superar la distància de 43 quilòmetres amb un desnivell acumulat de 6.000 metres. Tal i com ben aviat van poder comprovar els Maasais, la calor també seria un cavall de batalla superar!

La nombrosa participació en aquesta modalitat, la qual donava sortida a més de 700 participants feia preveure que, per guanyar-se les posicions, caldria suar de valent i esforçar-se al màxim. En aquest sentit, la Maasai andorrana Esther Galián va ser la primera dels Maasais en creuar la línia d’arribada amb un temps de 6:10:26 i com a 53ª classificada general. Seguidament arribaria l’Ignasi Fernández amb un temps de 6:49:38 i coma 109è classificat i en Ferran de la Varga amb un temps de 7:11:17 i com a 145è classificat. La Cristina, per la seva banda, es veia obligada a retirar-se al Coll d’Ordino (km 30) degut a unes molèsties que l’impedien seguir en les condicions d’exigència que calia per finalitzar el recorregut.

Des d’aquí felicitar-vos a tots per la grandíssima participació en l’Andorra Ultratrail i avançar-vos que ja tenim dos Maasais que han confirmat la seva intenció de repetir participació l’any vinent en la modalitat Celestrail de 83km i 10.000 metres acumulats, després  de que aquest any no hi hagin pogut anar.

Per acabar, donar l’enhorabona a la Núria Garcia per la seva participació a la cursa de Btt Montseny Extrem que es va celebrar a la localitat de Santa Maria de Palautordera i la qualtenia un únic recorregut de 40 quilòmetres i un desnivell positiu de 990 metres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Participa en el bloc i afegeix els teus comentaris: