dimarts, 9 de juny del 2015

8 Maasais participen a les 3 proves d'Els Bastions Skyrace i la Luise i en Jaume es proclamen sots campions de Catalunya en la prova dels 5000m

Aquest passat cap de setmana, els Montseny Maasais teníem cita al petit poblet de Ribes de Freser situat al bell mig del Pirineu gironí i conegut, entre d’altres coses, per ser el punt de sortida del cremallera que puja fins la Vall de Núria.

Com acostuma a ser habitual per aquestes dates, els organitzadors van decidir-se pel primer cap de setmana de juny per configurar 3 esdeveniments competitius sota el paraigües d'Els Bastions Skyraces: l'Ultra Els Bastions de 90 quilòmetres i 12.000 metres de desnivell acumulat, el Trail Els Bastions de 65 quilòmetres i 8.400 metres acumulats i la Marató Els Bastions de 50 quilòmetres i 6.120 metres acumulats.

Sense cap mena de dubte, un cap de setmana d’ultradistància amb denominació Skyrace, denominació que reben aquelles curses que tenen uns percentatges del recorregut amb pendents superiors al 30% i les quals transcorren, en gran part, per alta muntanya.

En total van ser 8 els Maasais que van decidir-se pel repte d'Els Bastions: Carles Ametller que prenia sortida en l’exigent modalitat Ultra de 90km, en Bernat Llop i Arnau Llop que prenien sortida en la modalitat Trail de 65kmi i en Carles Rodríguez, en Julio Llorente, l'Oriol Masferrer, en Jonathan Quer i en Kevin Bonjorn que participaven en la modalitat Marató de 50km.

El dia abans, divendres, els Maasais ja s’instal·laven a Ribes de Freses, la majoria d’ells acompanyats per les seves famílies, per tal d’anar-se aclimatant a l’ambient de la cursa i aprofitar per recollir els dorsals per poder prendre sortida còmodament durant el matí de dissabte. Mentrestant, la resta de Maasais feien bullir el grup del “whatsapp” donant ànims als Maasais de Bastions.

De seguida, es va poder veure que Els Bastions Skyraces era un esdeveniment exigent el qual atreia a corredors de grandíssim nivell, dons cares conegudes com la d’Iker Carrera, Just Sociats o Núria Picases es deixaven veure pels carrers.

Amb els dorsals recollits i tot apunt, els Maasais aprofitaven per desitjar-se la millor de les sorts per l’endemà, doncs cada modalitat sortia a una hora diferent. Com anècdota a explicar, el Maasai Kevin, tot just a punt de començar a sopar a les 21h, va adonar-se que per error havia agafat una maleta que no corresponia i s’havia deixat tot el material de competició a casa i per tant, va haver de tornar a fer el trajecte d’anada i tornada fins a Sant Celoni (prop de 230km) per recollir-lo... provocant grans rialles amistoses al grup un cop es va confirmar que el trajecte havia quedat cobert sense més incidències.

A les 6:00h de dissabte, en Carles Ametller prenia sortida en la modalitat Ultra. Equipat i molt animat, agafava aire abans de començar a donar els primers passos i lluitar contra el cronòmetre per cobrir el recorregut abans del límit de 24 hores establert per l’organització. Un recorregut només a l’abast d’atletes capaços de suportar qualsevulla cosa.


Dues hores més tard, a les 8:00 de matí, els germans Llop prenien sortida a la modalitat Trail i aprofitaven els darrers instants per immortalitzar el moment i passar-lo al grup de cara a tenir tothom informat i engrescat. L’organització havia posat un servei de seguiment online a través del qual la resta de membres del grup sabria com anaven tots els Maasais durant els diferents passos de control.


Els darrers a sortir van ser els de la modalitat Marató de 50km. En Julio, en Carles Rodríguez, l’Oriol, en Jonathan i en Kevin es situaven sota l’arc de sortida a les 9:00h del matí, a primeríssima fila de sortida i a aixopluc de figures de primer nivell com Just Sociats i Núria Picas.


Amb el darrer tret de sortida, tots els Maasais ja estaven en cursa i ara tan sols calia que tots ells gaudissin i rebessin el suport de les famílies i amics que els anirien fent seguiment per diferents punts de pas. En Martí Gutiérrez, que havia matinat per donar la sorpresa als seus companys, avisava que l’Arnau enfilava el Puigmal a un bon ritme i molt ben posicionat dins del top 20. Poc més tard també avisava que en Bernat arribava al cim del Puigmal amb molt bones sensacions. A prop de Fontalba, la Montse, la Marta, l’Ingrid i la Júlia alertaven que els Maasais de la marató ja anaven passant, tots ells, a un ritme boníssim i també molt ben posicionats. Semblava que en Kevin havia posat la directa i havia aprofitat per enganxar-se a roda de Núria Picas per cobrir el primer tram del recorregut. En Roger Costa, que per la seva part havia pujat entrenant fins a la Vall de Núria, alertava que en Kevin arribava a Núria amb els primers 20km coberts per davant de Núria Picas i ja es deixava entreveure, que tots portàvem un ritme molt exigent que, de poder-lo aguantar, els deixaria molt ben posicionats.

Amb tants Maasais en cursa, els controls de pas esdevenien tot un bullici. Tothom ben atent! Aviat es publicava que l’Arnau anava 20è i en Bernat 34è en la seva modalitat. En Kevin anava  8è i en Carles Rodríguez, en Jonathan i l’Oriol passaven 35è, 36è i 37è respectivament. Tothom es posava les mans al cap per com de bé ho estaven fent tots.

Era en aquest punt on les curses esdevindrien exigents, donat que es començarien les ascensions més tècniques i dificultoses, tant pel que fa a l’exigència del terreny com a l’alçada que s’havia agafat, el alguns moments per sobre dels 2500 metres.

Amb la darrera ascensió al Balandrau compartida per les 3 curses, els Maasais havien d’assolir una exigent baixada de 10km fins al poble de Pardines, on esperaven de nou familiars i amics per donar la darrera empenta i acabar d’informar a la resta del grup. De Pardines, la modalitat Trail i Marató es dirigiria a la línia de meta a Ribes de Freses, cobrint els darrers 8km amb cert desnivell trencador i amb temperatures que ja marcaven per sobre dels 30 graus.

Finalment, la merescuda recompensa. Tots els Maasais certificaven la grandíssima cursa que havien fet a mesura que anaven creuant la línia d’arribada. Els primers a fer-ho van ser els de la modalitat Marató. En Kevin va arribar com a 6è general amb un temps de 6h 38min, l’Oriol, amb una grandíssima baixada va arribar 20è amb un temps de 7h 15min, en Carles Rodríguez i en Jonathan arribaven com a 33è i 34è amb un temps de 7h 43min i en Julio arribava 58è amb un temps de 8h 15min. En la modalitat Trail, l’Arnau arribava 17è amb un temps de 10h i 22min i en Bernat 35è amb 11h 15min. En Carles Ametller, en la modalitat Ultra, tancava el recorregut com a 34è amb un temps de 17h 27min. Enhorabona a tots els Maasais de Bastions i a tots els familiars i companys que han estat ben atents i han ajudat tant al grup en aquest cap de setmana!!!


Paral·lelament, no volem deixar de felicitar a la Luise Brown, al Jaume Berenguer i a l’Òscar Guallar per la seva participació a la prova de 5000m. La Luise amb un temps de 17min 29seg i en Jaume amb un temps de 17min i 42seg es van proclamar sots campions de Catalunya de les seves respectives categories, mentre que l’Òscar aconseguia la seva marca personal de 18min 51seg. Enhorabona als 3!!!

Per acabar, us adjuntem elrelat que l'Arnau Llop ens ha passat per si voleu donar-hi una ullada:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Participa en el bloc i afegeix els teus comentaris: