dilluns, 15 de juny del 2015

9 Maasais participen amb èxit al Trail Vallforners

Aquest diumenge els Maasais es desplaçaven a la petita localitat de Cànoves i Samalús per participar en grup a la segona edició del Trail de Vallforners.

Aquesta prova presentava, com en l’anterior edició, dos recorreguts. Un primer recorregut de 32 quilòmetres i 3.214 metres acumulats i un segon recorregut de 12 quilòmetres i 1.050 metres acumulats.

Els primers en sortir van ser els participants de la cursa llarga: Quicu Bruguera, Sílvia Puigtió, Xavier Barceló, Ignasi Prat i Núria Garcia encapçalaven la representació Maasai en aquesta distància. Tots ells, molt animats, prenien la sortida a les 8:00h per enfilar-se a Sant Salvador, després de superar la primera de les dures ascensions amb 630 metres positius en un tram de 5 quilòmetres. A partir d’aquí, la cursa s’enfilaria fins a Can Cuch per iniciar la primera baixada a peu del pantà de Vallforners i encarar-se així, a la llarga pujada fins el Pic del Sui situat a 1.330m d’alçada. Des del mateix pic, al qual s’hi accedia en un petit tram d’anada i tornada on els participants havien de rebre lectura del seu dorsal, ja els tocaria anar cara avall en un llarg descens de més de 10 quilòmetres amb una petita ascensió a Roca Centella abans no arribarien a la línia de meta.

Per la seva part, a les 8:15h es donava el tret de sortida a la modalitat de 12 quilòmetres de la mà de Dani Aguirre, Oriol Masferrer, Sònia Hurtado i Isa Hurtado. Aquest traçat es dividia clarament en 3 ascensions. Dues primeres que permetrien als corredors escalfar bé les cames i reservant-se les pendents més exigents en la darrera, on amb un tram de poc menys d’un quilòmetre s’havien de superar els 230 metres positius amb el pantà de Vallforners com a punt més alt.

Els primers participants a arribar eren els de la cursa de 12km. Dani Aguirre havia posat la directa i a pesar d’haver rebut unes indicacions errònies en un dels punts on es separaven els dos traçats, va poder rectificar a temps i tancar el circuït en 1:01:11 i aconseguint superar el rècord de l’anterior edició. Val a dir que també es va endur el premi al millor escalador per ser el primer en arribar al punt més alt. Per la seva part l’Oriol Masferrer va acusar lleugerament la seva gran cursa de Bastions feta en la setmana anterior, cosa que el va deixa a portes de pujar-se al podi en arribar com a 4t classificat amb un molt bon temps de 1:07:55. Per la part femenina, la Sonia Hurtado va arribar a la meta coma 4ª classificada amb un temps de 1:27:24 i a menys de 10 segons de la 3ª classificada que l’havia pogut superar al darrer revolt i és qüestió de dies que ens pugui regalar alguna medalla. Per últim, l’Isa Hutado tancava la participació Maasai en aquesta modalitat amb un registre de 1:35:00.

Pel que fa a la modalitat de 32km, el primer Maasasi en arribar va ser en Quicu com a 7è general amb un temps de 3:10:24. Seguidament arribava la Sílvia com a segona classificada femenina i 12ª general amb un temps de 3:19:50 treient-se l’espina que li havia quedat en la seva participació al Trail Sant Esteve, on es va quedar a portes del podi -ben treballat per la nostra també Maasai Eva-. El següent en arribar va ser en Xavi Barceló amb un temps de 3:21:31 i que també entrava dis del Top15. Finalment arribava l’Ignasi Fernández amb un temps de 3:48:30 que es provava després d’un petit temps d’inacitivitat foçat per unes molèsties i la nova Maasai la Núria amb un temps de 4:02:13, la qual al quilòmetre 24 va patir unes molèsties al tibial que la van fer afluixar i ser molt conservadora per no patir mals majors. Enhorabona a tots per els vostres grandíssims resultats i a tots els Maasais que van estar informant a la resta del grup a peu de cursa!!!

El cap de setmana no acabava a Vallforners, per una banda teníem al Roger Costa que va participar en solitari a la Skyrace de Vallibierna  a la localitat lleidatana de Vilaller i en un duríssim recorregut de 34km i 5.400m acumulats. En Roger va aconseguir completar el recorregut en un meritori temps de 5:37h després de trobar-se amb un tram de pluja i pedregada. Enhorabona per la teva participació!!!

En Martí Guutiérrez també va participar en solitari a l’explosiva cursa vertical anomenada “Elèctric Race” de l’Ametlla del Vallès. Un recorregut de 5km amb un desnivell positiu de 700m i un negatiu de 270m. En Martí finalitzaria com a 4t classificat en arribar al sostre de la cursa situat a 803m d’alçada. Enhorabona per la teva participació!!!

En Maasai Joan Marc Olària també va participar en solitari a la Volta a la Cerdanya en la seva modalitat de 43km i 3.800m de desnivell acumulats. En Joan Marc va completar el recorregut en un temps de 6:36h. Enhorabona per la teva participació!!!

Finalment, en Gabi Rodríguez també va participar en solitari alTriatló d'Empuriabrava, on va finalitzar com a 5è classificat generali coma1r classificat veterà. Enhorabona per aquesta classificació!!