dimecres, 11 de març del 2015

Dani Aguirre flamant Campió de la UT Les Fonts de Xerta i 7 Maasais al Terranegra Trail

La Ultratrail de les Fonts de Xerta esdevé, cada any, un objectiu personal d’aquells corredors de muntanya privilegiats que volen donar un salt més a la seva projecció com esportistes d’alt nivell. L’edició d’enguany es presentava amb un llistat de favorits mentre que en Dani Aguirre hi participava com a “tapat” -denominació amistosa que reben aquells corredors que tenen possibilitats de guanyar la prova sense que els demés centrin la seva atenció en ells-.

Aquesta ultratrail es presenta amb un recorregut de 120 quilòmetres i 12.000 metres de desnivell acumulat i amb la peculiaritat d’estar fraccionada en 3 formats: el trail nocturn de 23 quilòmetres, l’ultratrail de 70 quilòmetres i el trail de 27 quilòmetres. Les 3 curses es celebren durant el mateix cap de setmana.

Divendres, en Dani Aguirre prenia la sortida a les 21:00h a la primera de les 3 proves que configuraven la UT Les fonts i aconseguia completar el recorregut en un temps de 1h i 39 minuts i com a 3r classificat general. Tots els corredors sabien que en la modalitat de l’ultratrail seria on es decidiria pràcticament el resultat de tota la competició.

A l’endemà dissabte a les 6:00h i sense temps de recuperació, es donava la sortida a la modalitat de 70 quilòmetres i 8.000 metres acumulats. En Dani Aguirre va saber adaptar el seu ritme a tot el recorregut i va aconseguir creuar la línia d’arribada en un temps de 8h i 10 minuts i havent recuperat una posició en la classificació general, la qual el deixava com a segon classificat provisional.

Sense gaire temps per descansar, tocava llevar-se d’hora diumenge per completar la tercera de les proves. Un trail de 27 quilòmetres i 3.300 metres acumulats. La premissa de tots era clara… calia donar-ho tot sense “petar” pel camí, doncs les cames ja arrossegaven l’exigència del recorregut del dia anterior. Tan és així que en Dani Aguirre, fent cas omís a la lògica, va evadir-se del dia abans i com si res hagués fet, va fer miques el crono finalitzant el recorregut en un temps de 2h i 47 minuts i traient més de 10 minuts al segon classificat de la trail i més de 24 minuts al que fins aleshores disposava de la primera plaça general provisional i que es veuria desplaçat fins el tercer calaix del podi. Et donem la més sincera enhorabona per la teva imparable projecció i estem orgullosos de tenir-te entre nosaltres!!

També en diumenge, es van desplaçar a la localitat de Sant Iscle de Vallalta (Maresme) un total 7 Maasais: Agustí Isún, Kevin Bonjorn, Ignasi Fernàndez, Arnau Bayarri, Fran Garcia, Ferran de la Varga i Mònica Espanya per participar en la segona edició de la Terranegra Trail organitzada per Besttrail. Una cursa que es presentava amb cert secretisme atès que l’organització havia decidit publicar únicament l’altimetria i deixar el recorregut per descobrir el mateix dia de la competició, la qual cosa feia la cursa encara més interessant i desconcertant.

El traçat va ser molt revirat i molt treballat per l’organització, ple de corriols i alguna que altra corda per ajudar en varies ascensions. Tot un trencacames que no donava treva.

En la  distància de 12 quilòmetres hi va participar la Mònica, la qual va cobrir el recorregut en 1h 49 minuts assolint la tercera plaça del podi en categoria femenina.

Pel que fa al traçat de 22 quilòmetres i 2.524 metres acumulats, tots els Maasais van aconseguir uns bons resultats. EL primer dels Maasais en arribar va ser l’Agustí com a 9è amb un temps de 2:13:58, seguit de Kevin 11è amb 2:15:11, l’Ignasi 14è amb 2:16:59, l’Arnau 31è amb 2:30:41, en Fran 34è amb 2:32:33 i en Ferran 36è amb 2:36:09. Enhorabona a tots per aquesta cursa tant divertida!!