dimarts, 10 de febrer del 2015

Cap de semana intens i diversificat al costat de casa


Els Maasais ens caracteritzem per ser nòmades de cap de setmana. Les nostres participacions en competicions van des del fred dels cims del Pirineu més septentrional fins als càlids massissos de les illes Canàries. No obstant aquest cap de setmana no ens hem hagut de moure massa. Les tres competicions ens queien ben a prop de casa amb diversitat de circuïts i entorns.

1ª Ultra Trail del Montnegre Corredor

Els veïns del Montnegre inauguraven la recent creada Catalonia Ultra Cup amb una prova de 112 km i 6.169 metres de desnivell positiu on hi participà el Maasai Carles Ametller. En Carles va sortir a les 6 del matí desafiant la foscor i el fred per completar un recorregut que es va escurçar 9 km degut a la possibilitat de pluja. “Primera part del recorregut tot molt bé, amb moltes forces, la segona meitat justejant i amb el genoll una mica adolorit a les baixades” va declarar Ametller en finalitzar una prova que es va endur l’atleta Miguel Angel Gonzàlez en homes i Laia Diez en dones.


La segona modalitat del dia s'iniciava a les 7 hores del matí amb menys fred del què s'esperava i amb els frontals apunt per superar la primera ascensió a un Corredor nevat i gelat. La marató, de 42km i 2.500 de desnivell positiu hi participaven 6 Maasais, en Jaume Berenguer, en Joan Barquero, en Quicu Sala, en Joan Gimeno en Bernat Llop i en Martí Gutiérrez. La primera notícia arribava des del km 18 anunciant la retirada d'en Joan Barquero per molèsties al bessó. Mentre, els altres corredors anaven passant per l'equador del recorregut, a Vallgorguina, i enfilaven cap al Montllorer on els esperava el plat fort. En aquest punt també abandonà el Maasai Joan Gimeno en notar  una forta estrebada. Els demés anaren resseguint la segona part de la marató fins arribar al lloc més esperat, el control 29 on un destacament de Maasais els esperaven amb crits d’ànims i un petit foc per fer front a les baixes temperatures. En aquest punt les posicions ja estaven molt definides i pràcticament no es van moure respecte el resultat final. El primer classificat, en Roger Viñas va completar el recorregut amb 4h. El primer Maasai en creuar la meta fou en Martí que entrà en 5ª posició i 3er de la seva categoria seguit d’en Jaume que finalitzà dins els 10 primers, classificant-se 1r de la seva categoria. La resta de maasais anaven creuant la línia de meta satisfets de la cursa realitzada, amb alguna crítica als avituallaments i al poc ambient que s’havia respirat durant tot el traçat, però contents d’un recorregut exigent i molt ben escollit.

La darrera prova del dia i la més concorreguda pels Maasais,  arrencava amb la mitja marató, un recorregut de 21 km i 1.300m de desnivell positiu.  Un total de 9 Maasais participaven d’aquesta prova més ràpida que les anteriors. Prenien la sortida en Pol Macià , en Kevin Bonjorn, la Sílvia Puigtió, l’Ignasi Fernández, en Dani Lorente, l’Oriol Masferrer, la Cristina Bernavé, l'Àlex Pujós i l’Oscar Guallar. Destacar la primera posició de la Sílvia i la 1a posició en la seva categoria d’en Dani Lorente. També el retorn a la competició d’en Kevin amb un gran paper en finalitzar dins del top10 de la prova.

Puiggraciós Xrace i Marxa Popular Contra el Càncer

A l’Ametlla del Vallès es celebrava, per segon any consecutiu, la Puiggraciós Xrace. El Maasai Óscar Espanya va participar-hi després de mesos sense competir. Va finalitzar els 32 km i 1.800 metres de desnivell positiu en tercera posició absolut. Felicitats Òscar!

Paral·lelament, la Soni i la Mònica es desplaçaren fins  a Cardedeu per solidaritzar-se amb la Marxa Popular Contra el Càncer.

Un cap de setmana d’intensitat, competició i solidaritat al costat de casa.

Per concloure i davant de certes actituds mostrades per un esportista de reconeguda reputació "Pakito" en la seva participació a la Marató del Montsengre, no volíem deixar de mostrar el nostre profund desacord a actituds tramposes, que tot i ser avisat, van preferir saltar-se controls per arribar abans a la meta. Des dels Montseny Maasais no acceptem actituds deshonestes tant a nivell esportiu com humà i denunciem i denunciarem públicament a aquells que no entenen l’esport des de la perspectiva de respecte mutu i de la competitivitat sana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Participa en el bloc i afegeix els teus comentaris: