dimarts, 24 de febrer del 2015

5 Maasais a la Taymory XTrail Series Mataró amb victòria de Dani Aguirre


Aquest cap de setmana eren 5 els Maasais que es desplaçaven a la localitat costanera de Mataró per prendre sortida a la primera edició de les XTrail series organitzades per Taymory.

La cursa estava formada per dos circuïts. Un de 28 quilòmetres i 2.400 metres de desnivell acumulat amb un topall de 250 participants on serien 4 els Maasais que hi participarien: Dani Aguirre, Agustí Isún, Kevin Bonjorn i Ignasi Fernández. El segon circuït era de 15 quilòmetres i 1.200 metres de desnivell acumulat amb un topall de 300 participants on hi va participar la Sònia Hurtado.


L’organització tenia programada la sortida de la cursa de 28 quilòmetres per les 9:00h de diumenge i uns imprevistos tècnics la van fer demorar fins les 9:20h mentre que els participants es veien empesos a seguir escalfant per la pista d’atletisme per fer-se passar el fred, atès que un gran mantell blanc de granissat sobrevingut per una forta tempesta durant la nit anterior, juntament amb el vent que començava a bufar, impedia que els corredors poguessin estar aturats. Per la seva banda, la sortida del recorregut de 15 quilòmetres també es veuria demorat fins les 9:50h.

Tot feia preveure que seria una cursa ràpida des del primer moment i així es va poder constatar. L’equip Spiridon de Taymori amb Javi Delgado com a màxim representant, ocupaven les primeres posicions de la graella de sortida amb Dani Aguirre com a Maasai que també s’afegia al grup.

El circuït aviat agafava una pista que permetria al grup estirar-se abans d’endinsar-se al bosc per mitjà de sinuosos corriols i constants “puja-baixes”. La cursa casi es podia definir com un gran cross de 28 quilòmetres on les pujades eren més aviat llargues i corredores mentre que les baixades es convertien en pronunciades i curtes.

Finalment, en Dani Aguirre aconseguia imposar el seu ritme a la darrera pujada la qual cosa va provocar que Javi Delgado no el pogués seguir i acabés traient-li 1 minut a l’arribada completant els 28 quilòmetres i 2.400 metres en tan sols 2:06h a un estratosfèric ritme de 4:45min/km de mitja. Tota una gran il·lusió i sorpresa pels Maasais i on es certifica el gran treball i potencial d’Aguirre. Per la seva banda, l'Agustí aconseguia completar el circuït en 2:32h mentre que en Kevin ho feia en 2:44h amb l’Ignasi arribant a tan sols 18 segons de diferència.

La Sònia va aconseguir finalitzar el recorregut de 15 quilòmetres i 1.200 metres acumulats amb molt bones sensacions i en un temps de 1:49h, creuant l'arribada com a 8ª dona de les més de 30 que havien pres la sortida.

No ens volem deixar de felicitar també a Joan Gimeno per la seva bona participació a la cursa de la Cameta Coixa de 21 quilòmetres i 2.600 metres acumulats, celebrada a les Terres de l’Ebre. Una cursa que segons ens explicava va resultar ser molt tècnica, amb passos complicats i pedregosa  i on va poder finalitzar el recorregut en 2:56h. Enhorabona!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Participa en el bloc i afegeix els teus comentaris: