dimecres, 10 de desembre del 2014

Els Maasais tornen a enfilar-se al podi

Després d’un cap de setmana tranquil on els Maasais van aprofitar per fer un entrenament en grup per la zona del Corredor, ha arribat un nou cap de setmana de competició.

Per una banda, els Maasais Dani Aguirre, Xavi Manso i Joan Barquero van desplaçar-se a la localitat Santa Cristina d’Aro per participar a la 5ª edició de la Marató de Muntanya de l’Ardenya organitzada pels companys del Matxacuca.

En Dani i en Xavi van prendre sortida a la modalitat d’ultra-resistència de 63 quilòmetres, considerada la prova més dura de l’esdeveniment i amb un recorregut només apte pels més agosarats. Segons ens van confirmar, el seu itinerari no parava de pujar i baixar, però a més, ens destacaven que el recorregut arribava fins al mar, on els participants havien de córrer per la sorra de dues de les cales més boniques de la zona. Val a dir que, finalment i a pesar de la duresa de la prova, la qual puntuava amb 2 punts per l’UTMB (Ultratrail del Mont Blanc), els nostres Maasais ho van brodar. En Dani Aguirre va enfilar-se a l’esglaó més alt de la prova en arribar com a primer classificat, seguit de Xavi Manso que arribava com a 5è classificat. Sens dubte dos grandíssims corredors i dos immillorables resultats.

Per la seva part, en Joan Barquero va prendre la sortida a la modalitat de la Marató, considerada la prova reina. Com el seu nom indica, amb una distància de 42 quilòmetres i 4.200 metres de desnivell acumulat, el recorregut transcorria pel massís de l’Ardenya. Un itinerari format racons de singular bellesa plens d’història i natura. En Joan Barquero va poder finalitzar la prova en una increïble 4ª posició tancant el crono en poc més de 4 hores i 11 minuts... un temps a l’abast de pocs corredors. Enhorabona als 3 Maasais per com de bé ho vau fer i enhorabona als companys del Matxacuca per l'organització, amb qui ens trobem sovint a les curses.

A l’endemà, diumenge, els Maasais Jonathan Quer, Joan Gimeno, Roger Costa, Xavier Martínez, en Quico Sala, Sílvia Puigtió, la Montse Escudé i l'Isa Hurtado van prendre sortida a la cursa per la Marató de TV3 que s’organitzava a la localitat de Sant Celoni. Un recorregut de muntanya força familiar de poc més de 13 quilòmetres que transcorre per la Vall d’Olzinelles. Com era d’esperar, la cursa va sortir amb una gran inèrcia per part d’aquells participants que tenien intenció de fer-la a un ritme alt.

El primer Maasai en arribar va ser en Jonathan, el qual va gaudir de ser el tercer corredor en completar el recorregut en categoria absoluta. Seguidament arribaven per ordre en Roger, la Sílvia que ho feia com a 2ª en categoria femenina seguida d’en Xavier, en Joan, en Quico, l’Isa i la Montse que tancaven la participació Maasai. Enhorabona als quatre per la vostra participació i per donar suport a una causa que bé s’ho val!!