dimarts, 11 de novembre del 2014

11 Maasais a la Marató del Montseny i 2 a la Sitja del Llop


Un cap de semana esperat per molts! Aquest cap de semana els corredors de muntanya tenien cita amb La Sitja del Llop i la Marató del Montseny.

Dissabte a les 10 del matí, al poble del Montseny, es donava la sortida a La Sitja del Llop. El quilòmetre vertical que juntament amb la Marató del Montsney, forma part de la “Sky Runner Series Andorra & Spain”. Amb un recorregut de poc més de 6,5 quilòmetres, s’enllaçava el poble del Montseny amb el cim del Turó de l’Home (1706m). D’aquesta manera els participants tenien un dur ascens de 1.185 metres positius fins l’arribada. 

Enguany, han estat dos els Maasais que hi van participar. Per una banda l’Esther Galian, la Maasai andorrana, va fer bones les seves previsions i va sorprendre a aquells qui encara no la coneixíem, amb una increíble 5ª posición, conseguint tancar el crono en 1 hora i 10 minuts. Per l’altra banda, l’Àlex Pujós aconseguia arribar al cim i gaudir de l’ambient competitiu. Enhorabona a tots dos!!

A l’endemà, diumenge, eren 10 els Maasais que prenien sortida a la Marató del Montseny: Dani Aguirre, Quico Bruguera, Jordi Fugarolas, Jaume Berenguer, Carles Ametller, Ignasi Fernández, Carles Rodríguez, Bernat llop, Ferran de la Varga, Joan-Marc Olària i Xavier Martínez.

Enguany, en la seva 4ª edició, els organitzadors s’estrenaven dins de la “Sky Runner Series Andorra & Spain”. Els nostres Maasais, coneixedors del terreny i del nivell que hi havia, posaven totes les seves ganes sabent que corrien a casa i que molts companys, amics, familiars i la gran família Maasai els esperaven a diferents punts del recorregut. Amb el tret de sortida donat a les 8 del matí i amb Tòfol Castanyer com a cap de cartell, els Maasais juntament amb els vora els 1000 participants restants, van prémer l’accelerador des d’un bon inici. Des de St. Esteve de Palautordera els participants s’enfilarien fins Les Feixes on un primer grup de seguidors els esperaven per animar-los. En Dani Aguirre passava molt ben posicionat i tot feia preveure que faria una molt bona cursa. La resta de Maasais anaven passant amb bona cara i tots ens alegràvem.


De nou, a mesura que els Maasais arribaven a Sant Bernat, els esperava un nou grup de companys Maasais per seguir-los animant i encoratjar-los amb el que els venia. La pujada de St. Bernat a Matagalls juntament amb la de St. Marçat a Les Agudes eren les dues rampes més dures que els tocava superar.

Mentrestant, al Turó de l’Home i a mesura que els corredors havien anat superant els diferents controls de pas, un gran grup de Maasais es reunien per donar l’empenta final als Maasais que competien. Un per un anaven arribant al Turó i s’emocionaven de l’escàndol que sentien, ja des del coll de Les Agudes, quan els animàvem i és que tots sabem que aquests moments no tenen preu i que, només per això, ja val la pena el gran esforç.

Ara tocava un descens vertiginós de 1.500 metres negatius i tècnics fins l’arribada. Un descens que el Dani Aguirre va aprofitar per sobrepassar a varis competidors i creuar l’arribada en una increïble 13ª posició amb un crono de 4h i 26 minuts. Per la seva part, en Quico i en Jordi baixaven de les 5h 30 minuts. En Jaume, l’Ignasi, els dos Carles i en Bernat aconseguien baixa de les 6 hores, mentre que en Joan-Marc i en Xavier aconseguien baixar de les 7 hores. Sens dubte, uns magnífics resultats i d’aquí a que els donem l’enhorabona a tots ells!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Participa en el bloc i afegeix els teus comentaris: