dimarts, 8 de novembre del 2016

Fem Sui maasai i en Martí campió del Circuit Català de Curses de Muntanya de la FEEC.

El passat diumenge 6 de novembre donàvem la benvinguda a l’hivern amb una prova molt especial, la 4ª edició de la Fem Sui. Una prova emmarcada dins el Circuit Català de Curses de Muntanya de la FEEC i que organitzava el Club Excursionista Caminaires de Vilamajor. Tenint en compte que era una entitat sense ànim de lucre i  involucrada al teixit associatiu excursionista de la vila veïna els maasais vam aprofitar l’avinentesa per acomiadar la temporada de curses de muntanya i desembarcar una munió de corredors i corredores, grans i petits, per gaudir de les dues proves adultes, de 28 i 12 km i de les minis pels més menuts de casa.

Un total de 29 maasais arribaven a Sant Antoni de Vilamajor amenaçats per l’inexistent fred de les apocalíptiques previsions meteorològiques i disposats a gaudir d’un diumenge 100% Montseny. Pocs minuts abans de dos quarts de nou els maasais que disputaven la cursa curta i la llarga es situaven a primera fila de la línia de sortida deixant una esta
mpa que augurava una jornada històrica.
En la modalitat curta de 12 km i 425 m de desnivell positiu, prenien la sortida “l’ultrero” Carles Ametller, el moreno de Cardedeu, Julio Llorente, La duatleta Núria, en Joan Serra, l’Oriolet, en Ferran de la Varga, el “jefecito” Jonathan, el forner Joan Pous, el bo d’en Txema i el ben tornat, després d’un any i mig de suplici a causa d’una maleïda lesió, en Joan Barquero. Canela fina per una cursa que es presentava ràpida i poc tècnica amb un ascens i descens equilibrats.
La prova reina, de 28 km i 1600m de desnivell positiu amb la
cirereta d’ascensió al Sui era desafiada pel Tete “cohete”, la campiona de la primera edició i màxima favorita per la victòria, la Louise Brown, la Sílvia de St Esteve, la Bruna, en Joan Marc, el nostre vídeographer Ferran, en Julio Garcia, en Fuga, el vailet de la Cerdanya, l’Agustí, en Marc Vili, el Comandant del Montseny, en Pau Castanyer que no venia al 100% i en Martí que corria la darrera prova del Circuït Català de Curses de Muntanya de la FEEC i que es veia amb la obligació de fer un bon paper si volia endur-se el títol.
El tret de sortida posava a les primeres posicions el grup de favorits liderat pel corredor d’Inversee, Albert Soley, Quim Magan i el maasai Martí Gutiérrez. De ben a prop en Fuga i l’Agustí intentaven no perdre el rumb d’una cursa que es presentava molt disputada. Una mica mé
s endarrere en Joan Barquero, agafava un bon ritme per situar-se dins el top 10 de la curta.
Paral·lelament, a les 10, s’iniciaven LES MINIS, un seguit de
curses destinades els més menuts i que recorrien entre 200 i 3000 metres al voltant del parc de Can Sauleda. Els minimaasais   Ona, Joel, Sam, Marc, Joana, Tom i Judit es començaven a familiaritzar amb les curses de muntanya per uns recorreguts curts i adequats a la seva edat i organitzats, de forma molt original, amb noms d’animals de bosc.

Els grans anaven fent via i els de la cursa curta començaven a arribar quan no feia ni una hora que havien sortit. El primer maasai en arribar va ser el Joan Barquero, entrant en 9a posició i mostrant petites evidències de recuperació. Esperem que aquest 2017 puguem veure el Joan enfilat per les muntanyes amb un dorsal al pit. El següent en arribar va ser el Jonathan seguit del Carles Ametller, en Joan Pous i un seguit de maasais amb la sorpresa de la 2a posició de la maasai Núria.
Una mica més amunt, a la cursa llarga, en Martí i l’Albert Soley lideraven la prova en els darrers quilòmetres d’ascens al Sui. Cim on arribava en primera posició el maasai Martí, seguit a tant sols dos minuts per l’atleta d’Inverse i del veterà Quim Magan. Al seu pas per St Elies el presi maasai Quico Sala animava als companys amb uns crits imprescindibles per arribar sencers a meta. En Fuga i l’Agustí passaven 6è i 7è amb molt bones sensacions, mentre que en Pau semblava acusar la dura temporada que l’ha dut a la segona posició de les xtrail series. Es confirmava que la Louise anava primera amb un còmode avantatge respecte la seva perseguidora, la maasai Sílvia. En Marc Vilalta acusava les rampes mentre que en Tete i la Bruna es prenien la cursa des d’una altra perspectiva molt més tranquil·la.

El descens fins a Sant Antoni de Vilamajor es va fer llarg i els darrers quilòmetres que voltegen el poble acabaven de rematar els més valents i valentes. En Martí Gutiérrez va mirar endarrere per comprovar que no el seguien i va entrar a meta sota la calidesa dels crits dels seus companys maasai. El maasai de Sant Esteve aconseguia així la victòria i es proclamava campió del Circuit Català de Curses de muntanya de la FEEC. Una estona més tard entraven, molt enganxats, els maasais Fuga i Agustí i esglaonadament anaven entrant, acaronats per un passadís
d’abraçades i ànims, tots els maasais. Destacar la 2a posició de la Sílvia que sembla que també es va
recuperant de la lesió que va patir a la Trailwalker d’enguany.   

Una jornada que recollia l’esperit maasai. Companyarisme, suport mutu, esport, Montseny, amor, respecte, solidaritat, tendresa, salut,
pau, llibertat...


Montseny Territori Maasai!!!

1 comentari:

  1. Gran Martí i Louise! Unes bèsties! I molt bon paper de la Sílvia, Núria, Pau, Barquero, Jonathan, Fuga, Agustí, Carles...I enhorabona a tota la resta que vau participar. I els nens també!

    ResponElimina

Participa en el bloc i afegeix els teus comentaris: