dimecres, 27 de gener del 2016

Maasais a la Marató de muntanya de Sabadell i a la Beret Montgarri

Aquest passat cap de setmana els Maasai tornaven a repartir-se arreu del territori, alguns per entrenar i altres per competir. Aquest va ser el cas del Maasai Gabi Rodríguez, que va desplaçar-se fins la cocapital del Vallès Occidental per disputar la 1era edició de la marató de muntanya de Sabadell (43,3km 1280m +). Aquesta prova que l'any passat va haver de suspendre's per els arbres caiguts arran de les fortes ventades, va sortir de la mateixa ciutat enfilant fins el Puig de la Creu (668m) sostre de la cursa i passant molt a prop de Castellar del Vallès. A les 9 del matí, tant els corredors i corredores que participaven a la mitja marató com a la prova reina prenien la sortida de forma conjunta. La barreja d'atletes que disputaven les dues modalitats va provocar que el Gabi sortís conservador fins el quilòmetre 10, punt on es separaven les dues proves i llindar on el maasai va decidir anar de més a menys per passar d'una 7a posició a una 4a gran posició final amb un temps de 3h i 32 minuts.

Felicitem al Gabi per aquesta gran cursa i per la 2a posició com a veterà!

L'atleta ha destacat que la cursa era molt “pistera” i d'una rapidesa considerable.

Paral·lelament, a l'extrem nord-ost del país, els Maasais Roger i Jonathan tenien la seva primera experiència amb l'snowrunning.Els 2 Maasais es desplaçaven a la Vall d'Aran per prendre part a la sortida de la Beret-Montgarri de 17kms, el Jonathan no s'estrenava del tot ja que era la segona edició que disputava, concretament la de l'any passat en la distància de 6 kms. A diferència de la temporada passada, la neu es trobava més dura i el bon dia la va fer que la cursa fos més corrible. El desnivell era de poc més de 250 metres on la pujada era a la segona meitat de la cursa cosa que la feia més exigent. La primera posició se la va endur en Just Sociats amb un temps d'1'07h i en categoria femenina la Núria Domínguez amb un temps d'1'18. Els dos Maasais, en Roger Costa entrava en 10a posició i un temps d'1'21 i en Jonathan Quer finalitzava amb una excel·lent 15a posició i un temps d'1'23. En resum una cursa per gaudir i una nova experiència córrer sobre neu amb cadenes en un paratge immillorable.