dilluns, 13 d’abril del 2015

Victòria de Dani Aguirre a la Ultratrail del Montseny juntament amb 8 Maasais al Duatló de St. Celoni i 6 al Roc Gros


Divendres ningú era capaç d’imaginar-se a Dani Aguirre creuant la línia d’arribada de la ultratrail del Montseny –prova que recordem formava part de la Copa d’Espanya d’ultratrails FEDME- … bé, ningú que no fos dels Montseny Maasais atès que fa temps que tots nosaltres sabem que Dani Aguirre és tot un prodigi d’aquest esport.

Dissabte, puntuals a les 6:00h del ben mig de la plaça de la Vila de la localitat de Sant Esteve de Palautordera, es donava inici a la prova d’ultradistància. Un recorregut exigent de 88,70 quilòmetres i un desnivell acumulat de 9.200 metres on els participants disposaven d’un plaç màxim de 24 hores abans no es donés per tancada la cursa.

Aviat els corredors van encarar la primera pujada que els portaria fins a St . Elies per seguir carenejant fins la Cova, el Samon i el Sui. Arribats al Cafè descendien fins la Castanya per enfilar-se de nou a Collformic, on ja els esperava un seguit d’animadors. En aquest punt, els Maasais que havíem pujat a animar confirmàvem de primera mà que tots passaven amb bones sensacions.

Mes endavant els corredors baixaven fins el Brull per enfilar-se de nou i arribar al control de pas situat a la localitat de Viladrau (Km 48), punt on la cursa tornaria a endurir-se atès que els corredors ascendirien primer a Coll Pregon (a cavall de Matagalls i St. Marçal) i després pujarien fins les Agudes i el Turó de l’Home (sostre de la cursa) per iniciar un llarg descens al poble del Montseny. Aquí, haurien de fer el cor fort per pujar de nou a Fontmartina i no defallir fins l’arribada.

A la línia d’arribada, amb tothom expectant, Dani Aguirre es proclamava guanyador de la primera edició de la Ultratrail del Montseny amb un marge de 24 minuts i 35 segons sobre el segon classificat Sebastian Sánchez i 24 minuts i 59 segons sobre el tercer classificat Manuel Anguita. Pel que fa al podi femení Núria Domínguez es proclamava guanyadora amb 11:00:01.

Els altres Maasais que competien van aconseguir creuar tots la línia d’arribada amb uns magnífics registres. Xavier Barceló ho feia amb 13:25:53, Arnau Bayarri amb 13:52:39, en Daniel López amb 15:28:00, en Joan Marc Olaria amb 15:58:55 i Jordi Rius amb 16:47:40. La nostra més sincera enhorabona pel grandíssim esforç al que es van haver de sotmetre i perquè tots ells van creuar la línia d’arribada com a finishers i en Dani com a guanyador absolut!!


A l’endemà diumenge eren 8 els Maasais que es preparaven per participar a la 3ª edició del Duatló de Muntanya de Sant Celoni organitzat pel Club Triatló de Sant Celoni. La prova havia esgotat la seva participació assolint el límit màxim de 270 inscripcions. Amb els Maasais ben posicionats i coneixedors que no estaven el seu terreny favorit, es va donar la sortida. Un ritme trepidant per cobrir el primer segment de 5 quilòmetres corrents va servir per obrir els primers espais entre els participants abans d’entrar a fer la transició a la bicicleta de muntanya. A partir d’aquest punt els duatletes agafarien la btt per cobrir un recorregut de prop de 19 quilòmetres i més de 900 metres acumulats per novament entrar a la zona de transició i finalitzar la prova amb un nou recorregut a peu de 2,5 quilòmetres. 

Els primers Maasais en arribar van ser en Kevin Bonjorn entrant com a 9è general amb 1:27, seguit de Bernat Llop i Arnau Llop que entraven 11è i 12è respectivament amb 1:28. Els altres Maasais també anaven arribat mica en mica: Quicu Sala i Joan Serra 1:42 mentre, Josep Mª Soler 1:46 mentre que la Sònia Hurtado es veia forçada a finalitzar anticipadament la prova per culpa d’una desafortunada lesió. Des d’aquí l’animem a que es recuperi aviat i donem l’enhorabona a tots els Maasais que van participar a la prova pels magnífics resultats assolits!!


Paral·lelament 5 Maasais es desplaçaven a la localitat d’Els Hostalets de Balenyà per participar a la cursa de muntanya del Roc Gros. Una cursa de 22 quilòmetres i 2.146 metres acumulats i que es caracteritzava pel seu traçat tècnic repartit en 3 grans pujades. Com cada any la cursa repetia recorregut, de manera que els nostres Maasais volien veure reflectida la seva progressió i en finalitzar així ho van poder constatar. En Joan Barquero arribava com a primer Maasai amb un rapidíssim registre de 1:59 que el situava en 17è de la general, seguit d’Oriol Masferrer amb 2:12 com a 55è de la general, Eva Montero amb 2:16 com a 3ª classificada femenina i 79ª general, Roger Costa amb 2:20 com a 105è i l’Ivan Carreras tancava la participació Maasai amb un temps de 2:21 i com a 106è. Enhorabona a tots 6 Maasais i en especial a l’Eva pel seu podi en categoria femenina!!


Per acabar, el Maasai Carles Ametller va participar a la mitja marató de muntanya de la Romanic Extrem a la Vall de Bianya. Una cursa de 23 quilòmetres i 1.924 metres acumulats que va fer gaudir a tots els participants per la seva gran vellesa paisatgística. En Carles va aconseguir finalitzar el circuït amb un bon temps de 2:32:25 acabant com a 41è classificat general. Enhorabona Carles per aquesta participació!!

1 comentari:

Participa en el bloc i afegeix els teus comentaris: