dilluns, 16 de juny del 2014

L'Arnau Llop 3r classificat a la Cursa de Vallforners


Aquest cap de setmana es donava sortida a la segona Trail de Vallforners. La cursa tenia la seva sortida a la Zona esportiva de Josep Crous del municipi de Cànoves i Samalús.

Per aquesta segona edició, s’havien preparat dues modalitats. En primer lloc es repetia la modalitat amb que es va estrenar l’organització al 2013 en  la seva cursa de 12km i 1.050 metres de desnivell acumulat. Un traçat ple de corriols que feia gaudir a tots els participants. En aquesta cursa havia decidit participar-hi l’Arnau Llop i val a dir que s’ho va prendre a la valenta. Gràcies a l’Arnau, els Montseny Maasais vam poder gaudir d’un nou podi en haver assolit el 3r calaix. Des d’aquí, tots els Maasais el volem felicitar!!!


La nova modalitat que es presentava en aquesta adició era un Trail de 30Km i 3.212 metres acumulats on els Maasais Óscar Espanya i Joan Barquero hi van prendre sortida. Ambdós, molt motivats, van prémer l’accelerador des d’un inici tot tancant l’exigent circuït en novena i onzena posició respectivament.  

De seguida el Trail s’enfilava resseguint la sinuositat del traçat de la riera de Cànoves per anar a voltar el Pantà de Vallforners, del qual es tindria una fabulosa vista. Arribats vora els  750 metres d’alçada, es deixava la pista per baixar pel Torrent del Suc, fins a tocar del naixement del Pantà de Vallforners. El Sot de la Noguereta seria el traçat escollit per l’organització per fer cim al Sui. Un breu trajecte d’ anada i tornada per tocar la fita del cim del Sui, servia als participants per controlar les distàncies amb els demés corredors. La baixada va agradar als corredors atès que el circuït carenava els cims mentre que anava perdent desnivell tot gaudint del paisatge. Aquest cop, el Pantà de Vallforners quedava a la dreta dels corredors. Els corriols de baixada, entrellaçats amb petits trams de pista, donaven peu a una baixada ràpida que duia els corredors fins al centre de Cànoves, on se’ls faria un petit tomb per encarar la recta arribada.

El dissabte abans de Vallforners, va ser la data escollida per la nova organització de la Milla Vertical d'Areu, després que a principis de mail el Centre Excursionista de Lleida fes públic un comunicat on anunciava que, després de 9 anys, deixava de fer-se càrrec de la Cuita del Sol. Cal recordar que aquesta prova té un exigent recorregut de 4,3Km on es guanya un desnivell positiu de 1.680 metres.

100 participants es van reunir a aquest petit poble de l'Alt Pallars on van prendre la sortida en 3 categories. Un Maasai, en Martí Gutiérrez, va disputar per primera vegada la prova. Va arrabar en 20a posició i amb la gra satisfacció per haver gaudit d'un recorregut exigent tant a nivell tècnic com de desnivell.

La competició, va acabar amb un sopar per tots els corredors i amb unes sensacions molt bones tant per part dels participants com per part dels organitzadors, complint amb escreix les demandes d'aquestaja històrica prova envoltada de llegenda i romanticisme.

 

2 comentaris:

  1. Gracias por la visita Maasais, leí el nombre en la camiseta y la verdad, me hizo ilu entregaros el premio al tercer clasificado.. Felicidades a los tres que vinieron, porque todos hicieron unos tiempazos..
    Espero que hayais disfrutado del recorrido...

    ResponElimina
  2. Gràcies Ana! Repetirem!

    Arnau

    ResponElimina

Participa en el bloc i afegeix els teus comentaris: