dimecres, 14 de maig del 2014

Entrevista i presentació del llibre “Domingo Catalán. De 0 a 100” per part dels Montseny Maasais



L’entrevista i presentació del llibre “Domingo Catalán. De 0 a 100” tindrà lloc el proper divendres dia 16 de maig de 2014 a la Sala Bernat Martorell, Can Ramis a 2/4 de 9 del vespre. És un event gratuït on tothom hi es molt benvingut.

Si hi ha un personatge que tothom vinculi a l’atletisme popular, aquest és en Domingo Catalán. A finals dels anys 70 va formar part del primer equip català que va córrer la primera marató de Nova York i, després, el seu nom va començar a sonar amb força quan va guanyar la primera cursa d’El Corte Inglés. Fins i tot els reclusos de la presó Model l’animaven quan la marató de Barcelona hi passava per davant. Més tard es va proclamar campió del món de 100 quilòmetres establint un nou rècord mundial en recórrer aquesta distància en 6 hores i 15 minuts. Convertit en una icona de l'atletisme popular, en Domingo va contribuir a transformar les curses de carrer en el fenomen de masses que avui coneixem. Alguns el definien com “el Kaspàrov de l’atletisme”.

"És fàcil concloure que bona part del secret d'aquest home (més enllà dels grans èxits atlètics que ha aconseguit) s'han de buscar en la seva franca manera de ser i de comportar-se. Parlem d'un personatge que exemplifica amb la seva actitud vital allò que els francesos van definir com la joie de vivre gràcies a un caràcter generós, tossut i un pèl murri. Espero que, com jo, gaudiu amb la seva història, que va començar en un petit poblet de l'Aragó anomenat Novales", explica Ignasi Gaya, autor del llibre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Participa en el bloc i afegeix els teus comentaris: