dimarts, 18 de febrer del 2020

El veritable enemic és l’oblit

El Montseny Costa Brava surt d’Arbúcies tot i la polèmica de la darrera edició.



Iniciem aquest nou comunicat amb les sàvies paraules de l'escriptor català Josep Maria Capdevila i mig any després d'haver denunciat públicament una prova i una manera de fer que creiem, èticament i políticament, qüestionable.

Sis mesos després, la maquinària esmunyedissa de l'engany, s'ha tornat a posar a funcionar vestida de solidaritat, la Montseny Costa Brava a mans de Montsignus Events SL.

Res fa pensar que aquesta nova edició vulgui ser diferent de la primera on quedà palesa la prioritat lucrativa de l'organització; censura a les xarxes de comentaris i bloqueig de participants crítics amb l'organització, falsa informació sobre el vessant 100% solidària de la cursa (l'única i gran aportació solidària fou la que realitzaren els participants), cobrament de 48 € a cada participant (que s'haurà de costejar a part el transport i assegurança obligatòria), i aprofitament de la tasca del voluntariat, entitats i municipis (com Hostalric i Sta. Maria Palautordera, que aportaren quantioses ajudes econòmiques per fer front al cost d'uns avituallaments, que a més no reflectiren en cap cas aquesta gran despesa).

Enguany el polèmic organitzador ha hagut de trucar la porta d'un altre consistori muntant la sortida des d'Arbúcies, allunyat de les veus informades que qüestionen el seu model de negoci basat en la socialització del treball (voluntaris) i la individualització dels beneficis (la seva empresa).

Els Montseny Maasais, com entitat que defensa llibertats, les individuals i les col·lectives, i veient que la memòria és imprescindible per no repetir els errors i millorar com a societat agafa com a seves les paraules de Capdevila i vol tornar a posar el focus i denunciar uns fets que embruten el món de la muntanya i perverteixen la tradició excursionista i d'entitat col·lectiva que sempre hem defensat. Us deixem amb la publicació que relata els fets de fa uns mesos, animant a tothom a ser exigent a l'hora d'escollir de quin esdeveniment vol formar part: Denunciem el frau, apostem per les entitats

Salut, pau i llibertat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Participa en el bloc i afegeix els teus comentaris: